Publicitate

Lista obiectivelor de investitii finantate de Ministerul Dezvoltarii, prin Programul national de investitii „Anghel Saligny”, a fost finalizata pentru înca patru judete si este publicata pe pagina ministerului, anunta institutia.
Astfel, au fost finalizate si listele cu obiectivele de investitii ce vor fi realizate în judetele Caras-Severin, Giurgiu, Ialomita si Mehedinti, urmând alocarile si pentru celelalte judete. Aceste judete se alatura celorlalte 25 (Alba, Arad, Arges, Bacau, Bihor, Botosani, Brasov, Braila, Buzau, Calarasi, Cluj, Constanta, Covasna, Dâmbovita, Dolj, Gorj, Harghita, Mures, Olt, Salaj, Sibiu, Suceava, Tulcea, Vâlcea si Vrancea), precum si sectoarelor municipiului Bucuresti, care au primit finantare prin Program, arata comunicatul de presa al Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei.

Conform criteriilor de selectare, în judetul Caras-Severin, au fost aprobate spre finantare 127 de obiective de investitii, în valoare totala de 1.337.458.285,44 lei.

Pentru judetul Giurgiu, ministerul va finanta 92 de obiective de investitii, în valoare totala de 1.178.814.542,90 lei.

Unitatile administrativ-teritoriale din judetul Ialomita, din totalul celor 103 solicitari de finantare, vor implementa 80 de proiecte, în valoare totala de 1.164.888.577,61 lei, ceea ce reprezinta 61- din cuantumul tuturor solicitarilor de finantare pentru acest judet, mai indica sursa citata.

În judetul Mehedinti, din totalul celor 115 solicitari de finantare, au fost aprobate 85 de obiective de investitii, în valoare totala de 1.061.349.172,38 lei, reprezentând aproximativ 54- din cuantumul tuturor solicitarilor de finantare.

Prin Programul National de Investitii „Anghel Saligny”, Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltarii, asigura serviciile de baza în localitati (apa, retele de canalizare si de gaze) si reabiliteaza drumurile si podurile. Ministerul a publicat, la începutul lunii mai, criteriile de prioritizare a proiectelor care vor primi finantare, din bugetul total al programului de 65,5 miliarde de lei, dar si lista sumelor repartizate pe judete, iar, pâna la termenul de depunere a solicitarilor, autoritatile au depus cereri în valoare totala de 137 de miliarde de lei.

 

Citește toată știrea

Lista obiectivelor finanţate prin „Anghel Saligny” gata pentru 29 de judeţe. Iaşul tot aşteaptă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate