Publicitate

Lucrarile de reabilitare de la Spitalul de Copii „Sf. Maria” se afla în acest moment la corpul B, al doilea tronson, care este si cel mai complex, conform reprezentantilor unitatii medicale. Se lucreaza în zona blocului operator, a radiologiei si a laboratorului.
 „Se reabiliteaza acum «inima spitalului», este cel mai greu tronson pentru ca în acelasi timp noi trebuie sa functionam. Este restrâns spatiul în ceea ce priveste blocul operator, radiologia, laboratorul pentru ca santierul sa poata merge înainte. Apoi ne vom muta pe zona reabilitata si vom da constructorului zona nereabilitata. Este cea mai dificila perioada, speram sa se termine cât mai repede, însa acest lucru depinde de constructor”, a precizat Alina Belu, managerul Spitalului de Copii.

Managerul spitalului spune ca provocarea este data de faptul ca Spitalul de Copii din Iasi este singurul spital de urgenta pentru copii din toata zona Moldovei, unde ajung cele mai grave cazuri în fiecare zi. „Este cea mai mare provocare a noastra pentru ca acolo este toata activitatea spitalului. Degeaba ai pacienti internati daca nu poti sa îi investighezi, sa îi tratezi chirurgical, de aceea trebuie sa mentinem functionale zone din corpul B. Va dati seama ce ar însemna sa trimitem un copil care este victima a unui accident de exemplu, la Bucuresti. Ca nivel de competenta noi suntem ca Bucurestiul”, a completat Alina Belu.

Primul tronson, corpul A, a fost finalizat si dat în folosinta anul trecut, lucrarile fiind receptionate pe 1 noiembrie. „Reabilitarea si modernizarea Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii Sf. Maria Iasi” este un proiect finantat prin Programul Operational Regional (POR) 2014-2020, având o valoare totala de 121.476.128,04 lei cu TVA.

Citește toată știrea

Lucrările de reabilitare de la „Sfânta Maria” au ajuns la „inima spitalului”
Publicitate