Publicitate

Presedintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz si premierul italian Mario Draghi s-au urcat împreuna la bordul unui tren special cu destinatia Kiev, relateaza media italiene si germane, citate de AFP si Reuters.
Cei trei lideri s-au urcat la bordul acestui tren special în Polonia si sunt asteptati joi dimineata la Kiev, capitala Ucrainei, au transmis postul german de televiziune ZDF si cotidianul italian La Repubblica, care a publicat o fotografie cu cei trei lideri în tren.

Macron, Scholz si Draghi s-au reunit ‘în timpul noptii’ la Rzeszow, oras din sud-estul Poloniei care dispune de un aeroport international, dupa care si-au continuat drumul spre Kiev, precizeaza ZDF.

La Kiev, ei ar urma sa transmita sprijinul Europei fata de Ucraina împotriva Rusiei, dupa un ajutor de un miliard de dolari anuntat de SUA.

Organizarea vizitei celor trei lideri europeni a durat mai multe saptamâni, ei încercând sa contracareze criticile din Ucraina în legatura cu raspunsul lor la razboiul declansat de Rusia la 24 februarie.

Kievul a criticat Franta, Germania si, într-o masura mai mica, Italia pentru o presupusa lentoare în acordarea de sprijin, acuzându-le de întârzieri în livrarea de arme si ca pun propria prosperitate înaintea libertatii si securitatii Ucrainei.AGERPRES

Citește toată știrea

Macron, Scholz şi Draghi, în drum spre Kiev cu trenul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate