Publicitate

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti sunt asteptati sa pronunte joi, 12 mai, sentinta în Dosarul Colectiv, dupa ce au avut loc deja mai multe amânari.
În 15 aprilie, Curtea de Apel Bucuresti a amânat pronuntarea pentru 3 mai, ulterior fiind stabilita data de 12 mai.

În 3 martie, magistratii au amânat decizia, explicând ca au fost depuse concluzii scrise dupa termenul stabilit si mai aveau nevoie de timp pentru deliberare.

În 3 ianuarie, Curtea de Apel Bucuresti amânase pentru 3 martie pronuntarea sentintei definitive în dosarul „Colectiv”.

În prima instanta, fostul primar al Sectorului 4 al Capitalei Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la 8 ani si 6 luni de închisoare pentru abuz în serviciu pentru eliberarea autorizatiilor de functionare în cazul clubului Colectiv.La 21 decembrie 2021, instanta a stabilit termen de deliberare, redactare si pronuntare a hotarârii în acest caz, la 3 ianuarie 2022.

Judecarea apelului în dosarul Colectiv a început în septembrie 2020. În 3 noiembrie 2021, instanta a schimbat încadrarea juridica a faptelor pentru mai multi inculpati, inclusiv pentru Cristian Popescu Piedone.

Si în aprilie 2021, supravietuitorii incendiului din Clubul Colectiv si familiile victimelor reclamau, într-o scrisoare deschisa, schimbarea încadrarii juridice a faptelor inculpatilor, ceea ce, spuneau ei, ar duce la pedepse ”mici si nesemnificative”.

Fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu Piedone a fost condamnat în prima instanta, în 16 decembrie 2019, la opt ani si jumatate de închisoare cu executare în dosarul Colectiv, decizia nefiind definitiva. Patronii clubului, Alin Anastasescu, Paul Gancea si Costin Mincu, au primit fiecare câte 11 ani si 8 luni de detentie. De asemenea, cei condamnati, firmele implicate si Primaria Sectorului 4 si si ISU trebuie sa plateasca 1,4 miloane de lei catre Spitalul de Arsi.

Mai mult, pe ziare.com

Citește toată știrea

Magistrații, așteptați să pronunțe sentințele definitive în Dosarul Colectiv, în care Piedone a primit 8 ani după gratii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate