Publicitate

Expozitia de arte vizuale „Despre negru”, semnata de artistul plastic Petru Lucaci, poate fi vizitata pâna pe 25 septembrie 2022 la Muzeul de Arta din cadrul Complexului Muzeal National „Moldova” din Iasi. Lucrarile presedintelui Uniunii Artistilor Plastici din România pot fi admirate de marti pâna duminica, în intervalul orar 10:00-17:00.
Petru Lucaci este un artist, educator, curator și manager cultural care traiește si lucreaza la București. Este absolvent cu diploma de merit al Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din București, la Departamentul Pictura, în anul 1982. Are un Doctorat în Arte Vizuale cu tema „Despre negru”, pe care l-a sustinut în 2006. În prezent, este profesor la Universitatea Naționala de Arte Bucuresti. Din 2010 este presedinte al Uniunii Artiștilor Plastici din România si director al Revistei Arta, iar din 2011 este director artistic al Centrului de Productie Culturala Contemporana Victoria Art Center.

Petru Lucaci se numara poate printre cei mai versatili dintre pictorii generatiei ’80. Meritele sale sunt cele ale unui pictor, care jongleaza la apogeul carierei cu ambele capete ale spectrului stilistic din pictura contemporana – (foto)realismul si expresionismul abstract. Este apreciat de critica autohtona ca unul dintre cei mai expresivi artisti români. A organizat peste 50 de expozitii personale si a participat la peste 300 expozitii de grup si colective în tara si strainatate. Genurile artistice practicate sunt pictura, grafica, fotografia, instalatie-obiect, performance si noile media.

Citește toată știrea

Mai aveţi o săptămână în care puteţi vizita expoziţia „Despre negru”
Publicitate