Publicitate

Începând din luna mai, bugetul alocat furnizorilor de servicii de medicina dentara care se afla în contract cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) Iasi s-a dublat. 
Astfel, suma contractata a crescut de la 2.000 de lei lunar la 4.000 de lei pentru un medic specialist din mediul urban. În functie de gradul profesional si mediul unde activeaza medicii dentisti, se aplica si anumite sporuri la suma alocata prin contract. De exemplu, pentru un medic specialist dintr-un oras, suma orientativa alocata este de 4.000 de lei pe luna, iar pentru un medic specialist dintr-un sat suma alocata este 6.000 de lei pe luna. Pentru medicul dentist fara grad profesional care profeseaza într-un oras, suma orientativa este de 3.200 lei/luna, iar pentru medicul dentist fara grad profesional din zona rurala este de 4.800 lei/luna.

Pentru medicii primari de medicina dentara din zona urbana este alocata o suma de 4.800 de lei pe luna, iar pentru cei din zona rurala – 7.200 de lei pe luna. „Mentionam faptul ca pachetul de servicii medicale de baza în asistenta medicala dentara cuprinde 25 de acte terapeutice care sunt afisate atât la cabinetele medicale aflate în contract cu CAS Iasi cât si pe website-ul www.cjasis.ro la Sectiunea – Pachete de servicii medicale si tarife decontate de CNAS/Servicii medicale pe tipuri de asistenta medicala/Medicina dentara”, au precizat reprezentantii CJAS Iasi.

Acestia mai spun ca numarul furnizorilor de medicina dentara cu care se afla în contract este în crestere fata de perioada anterioara si a ajuns la 248. Numarul medicilor stomatologi titulari care desfasoara activitate la acesti furnizori a ajuns la 613, din care 394 medici sunt în mediul urban si 219 în mediul rural. 

Citește toată știrea

Mai mulţi bani pentru medicii stomatologi aflaţi în contract cu CJAS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate