Publicitate

Numarul cazurilor depistate cu Covid în judetul Iasi în ultimele doua zile este într-o continua scadere în ultima perioada. În ultimele doua zile, 34 de noi cazuri au fost confirmate si raportate de catre Directia de Sanatate Publica Iasi. Au fost internate 12 persoane, iar 21 care se aflau deja în spital au fost externate.
 Ieri, 8 mai, erau ocupate 33 de paturi în spitalele iesene care trateaza acesti pacienti, dintre care 6 paturi ATI la Spitalul de Boli Infectioase „Sf. Parascheva”, cu pacienti în stare grava. Mai sunt patru copii depistati cu Covid care se afla în zona medicala destinata tratarii acestor cazuri la Spitalul de Copii „Sf. Maria”. Sunt 22 de paturi ATI libere, acestea fiind la Spitalul de Neurochirurgie, Spitalul de Boli Infectioase, Spitalul Municipal Pascani si la Spitalul „Sf. Spiridon.” În acelasi timp, scade considerabil si numarul celor care se vaccineaza în cabinetele medicilor de familie. Daca pe data de 6 mai au fost vaccinate 41 de persoane, dintre care 29 au primit doza a II-a si 17 au primit doza a III-a, pe 7 mai nu s-a imunizat nicio persoana împotriva SARS-CoV-2. Foarte mic este si numarul recoltarilor facute la domiciliul celor care solicita testare si care au simptomatologie specifica. Echipajele mobile ale Serviciului de Ambulanta Judetean Iasi au facut în ultimele doua zile doar sase recoltari.

Conform datelor centralizate de DSP Iasi, pe 8 mai erau 144 de persoane în izolare, iar pâna în prezent s-au emis 110.107 decizii pentru persoanele aflate în izolare si 80.708 decizii pentru persoanele aflate în carantina.

Citește toată știrea

Mai sunt şase pacienţi bolnavi de Covid, la Terapie Intensivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate