Publicitate

Un proiect major de investitii în Bucium a primit aviz de nelegalitate. Vestea a dat-o ieri secretarul general al municipiului, Denisa Ionascu, în debutul sedintei de Consiliu Local (CL). Este vorba despre construirea a zeci de vile (45) si blocuri (18) pe un teren din zona Fundac Paun.
Proiectul fusese aprobat la sfârsitul lunii mai, dar în conditii hilare: liberalii si-au respins amendamentul pe care l-au sustinut anterior, iar la votul final pe proiect doi consilieri ai PNL nu au avut camera web deschisa pentru a putea fi înregistrata optiunea lor în timp util. Ulterior procesului de vot, cei doi si-au deschis camera web si au votat „pentru” desi deja proiectul fusese declarat „respins”.

În final, presedintele de sedinta, avocat de profesie (Diana Finkelstain – USR), a acceptat votul acestora, motivat de faptul ca cei doi consilieri PNL ar fi avut probleme tehnice de conectare.

„Proiectul nu a primit aviz de legalitate întrucât nu a fost aprobat cu cvorumul cerut de lege”, a comunicat ieri Denisa Ionascu. Ea a adaugat ca si un alt proiect imobiliar, de pe str. Hatman Sendrea, aprobat în aceeasi sedinta din luna mai, se afla în situatia de a nu fi primit aviz de legalitate, dar dintr-un alt motiv, respectiv de nereguli în documentatia tehnica (diferente între functiunile propuse pentru imobile).

Majoritatea PNL-PMP din plen este instabila

Un proiect controversat aflat pe ordinea de zi de ieri a vizat alocarea unei sume de 250.000 lei catre Asociatia Club Sportiv Rudali Iasi pentru organizarea unor evenimente dedicate voleiului de plaja la o baza sportiva din Aroneanu. Asociatia care a propus evenimentul este condusa de Florin Dobrea, el fiind si patronul Rodotex.

Consilierii USR au contestat cuantumul sumei propuse spre aprobare, în conditiile în care pentru evenimente similare alocarile au fost mult mai mici. În final, proiectul a cazut la vot întrucât unul dintre consilierii PNL era absent, în timp ce PSD s-a abtinut, iar USR a votat „împotriva”.

În ceea ce priveste celelalte proiecte de hotarâre, acestea au fost aprobate fara prea multe batai de cap, cu exceptia unor planuri urbanistice zonale în conditiile în care USR si PSD au invocat o serie de probleme legate de lejeritatea cu care inspectorii în urbanism ai Primariei verifica aceste proiecte si modul în care acestea ajung în final la votul din plenul CL. 

Citește toată știrea

Majoritate instabilă PNL-PMP în Consiliul Local. A căzut proiectul cu zeci de vile în Bucium

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate