Publicitate

La Iasi, în cadrul festivalului Serile Filmului Românesc, celebrul actor Marcel Iures, alaturi de actorul la fel de renumit George Mihaita, a jucat magistral în piesa „Pai… despre ce vorbim noi aici, domnule?”, regizat de Alexandru Dabija.
 
Interpretarea i-a adus minute în sir de aplauze si ovatii care l-au facut sa revina de 5 ori în fata publicului de la Teatrul Vasile Alecsandri.

Actorii Marcel Iures si George Mihaita au interpretat celebrele personaje create de Marin Preda în romanul „Morometii”.  Plecând de la romanul lui Marin Preda, Catalin Stefanescu a creat un text proaspat, care aduce la suprafata actualitatea temelor. Directia regizorala a lui Alexandru Dabija tine în echilibru jocul actoricesc între tragedie si comedie, acaparând atentia audientei în tensiunea fiecarei scene, de la început pâna la sfârsit.

În public s-a aflat si Alexandru Preda, fiul celebrului dramaturg. 

Piesa de spectacol a fost întrerupta de doua ori de telefoanele celor din sala care nu le-au închis, gesturi sanctionate de priviri dezaprobatoare ale celor de pe scena.  

În cadrul SFR vor putea fi vizionate si alte productii în care actorul Marcel Iures a jucat de-a lungul carierei: Octav (regizor: Serge Ioan Celebidachi), Sa mori ranit din dragoste de viata (regizor: Mircea Veroiu), O vara de neuitat (regizor: Lucian Pintilie) si The Peacemaker-Pacificatorul (regizor: Mimi Leder). 

Citește toată știrea

Marcel Iureș, chemat de 5 ori pe scenă în fața publicului. În sală s-a aflat și fiul lui Marin Preda

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate