Publicitate

Marea Britanie va amâna cu un an noile reglementari care interzic promovarea ofertelor de cumparare a alimentelor si bauturilor bogate în zahar, sare sau grasimi, guvernul britanic afirmând sâmbata ca este nevoie de mai mult timp având în vedere criza declansata pe fondul cresterii costului vietii, relateaza Reuters.
Interzicerea ofertelor, inclusiv a celor de genul „cumparati unul, primiti unul gratuit”, „3 la pret de 2”, si restrictiile privind reumplerile gratuite pentru bauturile racoritoare, urmau sa intre în vigoare în luna octombrie 2022. Amânarea lor a provocat nemultumirea militantilor împotriva obezitatii.

Economiile la nivel mondial au fost afectate de preturile mai mari decât era asteptat la energie si bunuri, partial din cauza razboiului din Ucraina, ceea ce a condus la o crestere a costurilor în lanturile de aprovizionare care afecteaza atât companiile, cât si consumatorii.

„Amânarea restrictiilor asupra ofertelor – precum cele de genul ‘la un produs cumparat, primiti unul gratuit’ -, ne va permite sa întelegem impactul asupra consumatorilor în lumina unei situatii economice globale fara precedent”, a declarat ministrul Sanatatii, Maggie Throup.

Colegiul Medicilor din Marea Britanie a criticat întârzierea. „Este incredibil de dezamagitor si obtuz, mai ales având în vedere cel mai recent raport al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) care arata ca numai în Statele Unite nivelul de obezitate este mai mare decât în Europa”, a spus profesorul Rachel Batterham, consilierul special al Colegiul Medicilor pe probleme de obezitate.

Guvernul a mai anuntat ca noile reguli care interzic reclamele la posturile de televiziune înainte de ora 21:00 la ofertele la produsele bogate în grasimi, sare sau zahar, si reclamele platite online, vor fi de asemenea amânate timp de un an, adica nu vor intra în vigoare pâna în ianuarie 2024.

Acest lucru a fost pus pe seama unei întârzieri a procesului legislativ, precum si pe „recunoasterea faptului ca industria are nevoie de mai mult timp pentru a se pregati”.

SURSA: Agerpres

Citește toată știrea

Marea Britanie amână interzicerea promovării alimentelor bogate în zahăr, sare sau grăsimi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate