Publicitate

Guvernul britanic a anuntat, luni, un nou pachet de sanctiuni care vizeaza rusii implicati în referendumurile ”false” ale Moscovei privind aderarea la Rusia a patru regiuni din estul Ucrainei, relateaza Reuters.
Cetatenii din patru regiuni ale Ucrainei au votat luni pentru a patra zi în cadrul referendumurilor organizate de Moscova privind aderarea la Rusia, un plan pe care Kievul si Occidentul l-au etichetat ca fiind o ”înselatorie”. Ei spun ca rezultatele sunt stabilite în prealabil si ca nu le vor recunoaste.

Londra a precizat ca printre cei sanctionati se numara oficiali rusi de rang înalt implicati în organizarea referendumurilor.

”Referendumurile false desfasurate la teava armei nu pot fi libere sau corecte si nu vom recunoaste niciodata rezultatele”, a declarat ministrul britanic de Externe James Cleverly într-un comunicat.

”Sanctiunile de astazi îi vor viza pe cei din spatele acestor voturi false, precum si persoanele care continua sa sustina razboiul de agresiune al regimului rus”, a adaugat el.

Marea Britanie a mentionat ca printre cei sanctionati se numara 55 de membri ai consiliului de administratie si directori ai organizatiilor despre care Guvernul a precizat ca ”finanteaza în continuare masina de razboi rusa”, inclusiv Gazprombank, Sberbank si Sovcombank.

Printre oficialii sanctionati se numara Serghei Ieliseiev, seful guvernului recent instalat la Herson, Ivan Kusov, ministrul Educatiei si Stiintei în asa-numita Republica Populara Lugansk si Ievhen Balitskii, presupusul sef al guvernului în Zaporoji. De asemenea, au fost aplicate sanctiuni ”regilor imobiliarelor rusesti”, God Nisanov si Zarakh Iliev, cu o valoare neta de 6,3 miliarde de lire sterline.

 

 

Citește toată știrea

Marea Britanie sancţionează ruşii implicaţi în referendumurile ”false” organizate în patru regiuni ucrainene
Publicitate