Publicitate

Gigantul alimentar american Mars a anuntat joi ca va cumpara producatorul britanic de ciocolata Hotel Chocolat pentru 534 de milioane de lire sterline (662 de milioane de dolari), deoarece marca încearca sa-si sporeasca prezenta internationala, transmite CNBC. Hotel Chocolat, care a fost înfiintat în urma cu 30 de ani pentru a aduce ciocolata de lux etica si accesibila la dispozitia consumatorilor, a spus ca acordul va permite brandului sa se extinda ”mai departe si mai rapid”.
”Stim ca marca noastra rezoneaza în rândul consumatorilor din strainatate, dar provocarile operationale ale lantului de aprovizionare ne-au împiedicat. Prin parteneriatul cu Mars, ne putem creste prezenta internationala mult mai rapid”, a declarat cofondatorul si directorul executiv Angus Thirlwell, într-un comunicat. Anuntul a facut ca actiunile Hotelul Chocolat listate la bursa din Londra sa creasca cu peste 160-, la 366,50 pence pe unitate. Oferta Mars reprezinta un pret de cumparare de 375 de pence pe actiune.

Hotel Chocolat îsi desfasoara activitatile în mare parte în Marea Britanie, cu 124 de magazine în tara si alte câteva în strainatate. Expansiunea sa internationala s-a lovit de factori contrari. În septembrie 2022, companiaa încetat vânzarile online direct catre consumatori în SUA, la câteva luni dupa ce si-a închis magazinele principale din tara. Thirlwell a spus ca ”provocarile operationale ale lantului de aprovizionare” au împiedicat pâna acum cresterea marcii. Producatorul de ciocolata detine, de asemenea, o proprietate în Saint Lucia, care gazduieste o ferma de cacao organica de 140 de acri si o statiune ecologica de lux, Hotelul Rabot. ”Suntem încrezatori ca Mars va fi o casa excelenta pe termen lung pentru Hotel Chocolat, oferind un mediu antreprenorial si orientat spre un scop similar, în care sa maximizam potentialul marcii Hotel Chocolat, care este deja atât de iubit de consumatori”, a declarat presedintele global al Mars Snacking, Andrew Clarke.

Citește toată știrea

Mars cumpără producătorul britanic de ciocolată Hotel Chocolat
Publicitate