Publicitate

Multi dintre ucrainenii predati Kievului de Moscova în cadrul unui schimb important de prizonieri de razboi au fost „torturati brutal” în captivitate, a declarat joi, 22 septembrie, un înalt oficial ucrainean.
„Multi dintre ei au fost torturati cu brutalitate”, a declarat, în cadrul unei conferinte de presa, Kirilo Budanov, seful departamentului de informatii din cadrul Ministerului ucrainean al Apararii, fara a oferi detalii despre natura presupuselor acte de tortura.

Potrivit acestuia, exista si „persoane a caror conditie fizica este mai mult sau mai putin normala în afara de subnutritia cronica din cauza conditiilor proaste de detentie”.

Acesti prizonieri au fost detinuti în mai multe unitati din teritorii ucrainene ocupate de trupele ruse, precum si în Rusia, a adaugat Budanov, care a participat la organizarea acestui schimb.

Potrivit ministrului de Interne Denis Monastirski, „absolut toti” ucrainenii” predati au nevoie de reabilitare psihologica”.

Ucraina si Rusia au efectuat miercuri cel mai mare schimb de prizonieri militari de la începutul invaziei ruse, la sfârsitul lunii februarie.

Kievul a recuperat zece cetateni straini si 205 ucraineni, între care sefii apararii de la combinatul siderurgic Azovstal din orasul Mariupol, simbol al rezistentei la invazia rusa.

În schimb, Moscova a recuperat 55 de prizonieri, între care un fost deputat ucrainean Viktor Medvedciuk, un apropiat al presedintelui rus Vladimir Putin.

Citește toată știrea

Mărturiile înfiorătoare ale soldaților recuperați de Ucraina în schimbul de prizonieri cu Rusia. Povestesc cum au fost torturați cu brutalitate în captivitate
Publicitate