Publicitate

Dupa un divort amiabil la capatul a doua decenii de casnicie, doi fosti soti s-au întâlnit totusi în fata judecatorilor. Fosta sotie a cerut emiterea unei ordonante presedintiale prin care automobilul familiei sa îi revina, pâna la finalizarea dosarului de partaj.
O.F.N. a aratat ca automobilul fusese cumparat de ea în 2019, fiind înmatriculat pe numele ei. Ca urmare, tot ea plateste impozitul, asigurarea ori inspectia tehnica periodica, dar cel care foloseste în exclusivitate automobilul este fostul sot, M.S.N. În replica, fostul sot a invocat faptul ca femeia ar putea înstraina automobilul, care face parte din averea comuna dezbatuta la partaj.

De altfel, a aratat barbatul, doar el detine permis de conducere, deci transferul automobilului nu-si ar avea rostul.

Conform legii, ordonanta presedintiala poate fi emisa în cazul unor cazuri grabnice, dispunându-se masuri provizorii fara a se judeca fondul disputei. O.F.N. solicitase acordarea automobilului temporar, pâna la solutionarea partajului, magistratii Judecatoriei constatând astfel îndeplinirea conditiei vremelniciei masurii.

În schimb, judecatorii au apreciat ca nu sunt îndeplinite conditiile nejudecarii fondului si a urgentei.

„Instanta considera ca nu suntem în situatia necesitatii pastrarii unui drept care s-ar pagubi prin întârziere, întrucât bunul detinut de pârât nu poate fi vândut de acesta pâna la solutionarea dosarului de partaj, actele de proprietate fiind pe numele reclamantei. De asemenea, nu este incidenta nici situatia înlaturarii piedicilor ce s-ar ivi cu prilejul unei executari. Cu privire la prevenirea unei pagube iminente, reclamanta nu a putut aduce argumente pertinente, situatie evidenta din moment ce aceasta nu are permis de conducere, astfel încât lipsa folosintei autoturismului nu poate constitui un motiv justificat pentru urgenta cererii”, au argumentat judecatorii respingerea cererii depuse de O.F.N.

Femeia a contestat decizia magistratilor, cazul intrând pe rolul Curtii de Apel. 

Citește toată știrea

Maşina este pe numele soţiei, dar o conduce soţul. La cine rămâne la divorţ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate