Publicitate

Maya Metskvarishvili este jurnalista de investigatie în echipa Studio Monitor din Tbilisi, Georgia. Ea a realizat mai multe investigatii jurnalistice pe teme locale si transfrontaliere. Ea coodoneaza din partea Georgiei Reteaua Jurnalistelor de Investigatie din tarile Parteneriatului Estic – WIJN – Women Investigative Journalists Network, în cadrul careia activeaza si Centrul de Investigatii Jurnalistice din Moldova (CIJM). Jurnalistii de la Studio Monitor si de la CIJM au facut echipa în ultimii ani la realizarea unor investigatii jurnalistice transfrontaliere, arata Anticoruptie.md.
M-am întâlnit cu Maya de mai multe ori în ultimii ani si la evenimente internationale si le Studio Monitor din Tbilisi, unde ea activeaza. În cadrul interviului de fata am discutat despre propaganda rusa si dezinformare în Georgia, despre cum se lupta cu aceste fenomene, dar si despre cum lucreaza retelele de propaganda, mai ales în contextul razboiului de agresiune a Rusiei în Ucraina. Georgia, ca si Moldova, are teritorii ocupe de rusi, a trecut prin doua razboaie, ranile carora înca mai sângereaza. Discutând cu Maya Metskvarishvili am constatat multe lucruri comune Moldovei si Georgiei legate de mesajele propagandistice, cum sunt atrasi în aceste retele jurnalisti, acitvisti si politicieni. 

Vezi mai multe detalii pe mediaquality.ro; SURSA FOTO: captura youtube

 

 

 

Citește toată știrea

Maya Metskvarishvili, Georgia: „Trebuie să cooperăm pentru ca publicul să înţeleagă cum funcţionează această mare reţea a propagandei Kremlinului”
Publicitate