Publicitate

Meta are un plan pentru ca Facebook sa poata concura cu succes cu TikTok, iar acest plan include alipirea aplicatiilor Facebook si Messenger.
La opt ani de când a decis sa separe Messenger de Facebook, Meta vrea sa revina la starea initiala si sa readuca solutia de chat în cadrul retelei în care a fost creata, o mutare menita sa întareasca pozitia Facebook.

Messenger va avea un buton cât se poate de vizibil în Facebook, plasat în coltul din dreapta sus al ecranului.

Ideea reiese dintr-o serie de documente interne, vazute de jurnalistii americani de la The Verge, documente care contin un plan de idei care sa ajute Facebook sa concureze cu TikTok.

TikTok este un mare rival pentru Facebook, iar oficialii companiei iau în serios amenintarea, o arata documentele. Reintegrarea Messenger în Facebook este una dintre solutiile propuse de actualul sef Facebook, Tom Alison.

Nu este însa si singura. Facebook vrea sa-si modifice algoritmul, în ideea de a face newsfeed-ul mai interesant si a a-si pastra utilizatorii, încercând astfel ca ofere un raspuns pentru TikTok.

Algoritmul va afisa postari din întreaga retea sociala, nu doar de la prietenii, paginile si grupurile urmarite de utilizator – o schimbare pe care Instagram a facut-o deja pentru feed-ul principal.

Pagina principala va avea doua componente de baza – un rând care va contine Stories si Reels, urmat de un feed care va afisa postari virale din întreaga retea si chiar preluate de pe Instagram.

Toate aceste modificari vor fi facute pentru în ideea de a concura mai bine cu TikTok, aplicatie ce are o rata de download cu 20- mai mare decât Facebook si cu 21- mai mare decât Instagram si unde, cel putin pe iPhone, utilizatorii petrec cu 78- mai mult timp decât pe Facebook.

Citește toată știrea

Meta vrea să reintegreze Messenger în Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate