Publicitate

Tot mai multi români se gândesc cu groaza la venirea iernii si la facturile la caldura care se anunta mult mai mari în acest sezon. Unii iau în calcul sa-si cumpere radiatoare, însa nici perspectiva unor facturi marite la energia electrica nu îi încânta.
Pe TikTok circula un clip video care îti arata cum poti genera caldura în casa la un cost redus. Investitia totala ar fi de doar 50 de lei.

Pentru asta ai nevoie de câteva ghivece din teracota si lumânari. Cei care au testat metoda inedita de a produce caldura spun ca locuinta se poate încalzi chiar si pâna la 22 de grade.

Pentru aceasta metoda de încalzire e nevoie de o tava de cuptor/farfuria ghiveciului, doua caramizi/pietre sau doua vase micute care sunt rezistente la caldura, doua ghivece din teracota sau doar unul, si lumânari, scrie A1.

Un ghiveci din teracota poate costa între 5 lei si 20 lei, în functie de dimensiune. Lumânarile folosite trebuie sa fie rotunde si mici. În cazul lor pretul este cuprins între 10 lei si 25 de lei, pentru un set de 50 de bucati.

Daca ghiveciul este prevazut cu o gaura, aceasta trebuie acoperita pentru a retine caldura cât mai mult în interior. Daca alegeti sa puneti doua ghivece, e necesar sa fie acoperite ambele gauri.

Cum se construieste un sistem de încalzire cu ghivece

Puneti 4 lumânari pe o suprafata neinflamabila (ideal pe tava de gatit), aprindeti-le si asezati cele doua suporturi în jurul lor (cum ar fi caramizi sau vase micute rezistente la caldura). Peste cele doua puncte de sprijin, puneti ghiveciul/ghivecele de flori cu gura în jos, asezate unul peste altul. Nu uitati sa acoperiti gaurile.

Dupa ce lumânarile vor arde câteva minute, veti simti cum vasul din teracota se încalzeste disipând în jur caldura mult dorita. (antena3.ro)

 

 

Citește toată știrea

Metoda ieftină de încălzire a locuinței care a ajuns virală pe internet. Costă doar 50 de lei
Publicitate