Publicitate

Reprezentantii Ministerului Apararii Nationale (MApN) au anuntat, marti, ca a început instalarea a doua adaposturi de protectie a populatiei în localitatea tulceana Plauru, la lucrari participând 50 de militari.
Reprezentantii Ministerului Apararii Nationale au transmis, marti, printr-un comunicat de presa, ca au început lucrarile de amenajare a spatiilor de protectie a populatiei în localitatea Plauru din judetul Tulcea.

Masura face parte din hotarârea nr. 31 din 7 septembrie 2023 emisa de Comitetul National pentru Situatii de Urgenta.

“Lucrarile sunt executate de un detasament format din aproximativ 50 de militari de la Brigada 10 Geniu, care actioneaza cu 20 de mijloace tehnice, pentru instalarea a doua adaposturi din elemente prefabricate din beton, precum si pentru executarea lucrarilor de amenajare aferente. Adaposturile, cu dimensiunile 9,6 m lungime, 2 m latime (la interior) si 1,5 m înaltime (la interior), vor fi predate, dupa finalizarea lucrarilor, autoritatilor locale ale comunei Ceatalchioi”, a anuntat Ministerul Apararii Nationale.

La finalul lunii august, Comitetul National pentru Situatii de Urgenta (CNSU) a decis adoptarea unor masuri de protectie pentru populatia din zone de pe teritoriul României învecinate localitatilor ucrainene Reni si Ismail, precum si emiterea de mesaje RO-Alert de catre ISU, la notificarea MApN, privind riscul caderii unor ”elemente apartinând mijloacelor de lupta utilizate în conflict”.

”Ministerul Apararii Nationale edifica spatii de protectie a populatiei la nivelul localitatilor Plauru si Ceatalchioi, precum si la nivelul altor localitati cu un numar mic si foarte mic de locuitori, stabilite la nivelul comitetelor judetene pentru situatii de urgenta”, a mai decis CNSU dupa ce, în urma atacurilor ruseste vizând porturi din regiunea Odesa, fragmente ale unei drone au fost gasite în zona localitatii Plauru, iar la Chilia un proiectil a strapuns acoperisul si tavanul enexei unei locuinte.

Credit foto – Inquamphotos -Ovidiu Micsik

Citește toată știrea

Militarii au început instalarea adăposturilor de protecţie a populaţiei în localitatea Plauru
Publicitate