Publicitate

Rusia nu si-a mai folosit rachetele de croaziera lansate din aer de flota sa de bombardiere grele de aproape doua luni, ceea ce i-a permis probabil sa acumuleze un stoc substantial de astfel de arme înaintea iernii, arata Ministerul britanic al Apararii (MoD) în ultima sa actualizare a informatiilor legate de frontul din Ucraina.
Este foarte probabil ca Rusia sa foloseasca aceste rachete daca va repeta efortul de anul trecut de a distruge infrastructura nationala critica a Ucrainei pe perioada iernii, arata evaluarea serviciilor de informatii ale Ministerului britanic al Apararii.

Pe de alta parte, în perioada 18-19 noiembrie 2023, Rusia a lansat aproximativ 50 de vehicule aeriene de atac unidirectional fara echipaj (drone) Shahed de fabricatie iraniana, în principal spre Kiev, noteaza serviciul militar de la Londra. Acestea au fost lansate în valuri, pe doua axe, de la Kursk spre est si de la Krasnodar spre sud-est, au observat specialistii militari britanici.

Unul dintre obiectivele Rusiei a fost, probabil, acela de a slabi apararea aeriana a Ucrainei, pentru a modela spatiul de lupta înaintea unei eventuale campanii de iarna concertate, cu lovituri împotriva infrastructurii energetice a Ucrainei, atrage atentia MoD într-o postare pe X.

Citește toată știrea

Ministerul britanic al Apărării: Rusia probabil că îşi reface stocul de rachete de croazieră înaintea iernii
Publicitate