Publicitate

România va închide anul agricol 2021/2022 cu o productie stabila, care va aduce si un excedent de export, chiar daca nu va obtine cantitatile de cereale de anul trecut, a declarat pentru Agerpres ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu.
„Culturile as putea sa le cataloghez ca fiind bune în prezent. Evident, sunt diferente de la regiune la regiune si sunt si situatii, mai ales în estul tarii, unde a plouat mai putin si pe alocuri culturile nu arata foarte bine. Eu cred ca vom închide anul agricol 2021/2022 cu o productie stabila, care ne va aduce si un excedent de export, dat fiind faptul ca producem în general mult mai mult decât avem nevoie. Evident, ne dorim ca aceasta cantitate, o mare parte din ea, sa ramâna în tara, sa fie procesata în tara, sa dam valoare adaugata materiilor prime, dar sunt totusi 6 luni de când am preluat Ministerul Agriculturii, iar programele pe care le-am conceput si modul în care începem sa realizam complementaritatea dintre programele nationale si fondurile europene cred ca îsi vor arata pe deplin efectele în anul urmator”, a sustinut Chesnoiu.

El a spus ca productiile din acest an nu vor fi la nivelul anului 2021, „un an aproape de perfectiune”, atât din punct de vedere climateric, cât si din punct de vedere al stabilitatii nivelului de inputuri si al nivelului de costuri de înfiintare a culturilor.

Întrebat daca poate estima un nivel al productiei de cereale din acest an, ministrul a raspuns ca „este o distanta foarte mare pâna la recoltat, iar datele se schimba de la zi la zi”.

În opinia sa, zonele agricole cu cele mai mari probleme sunt cele din estul tarii, Vaslui, Bârlad, Iasi, unde a plouat mai putin, dar si zona Baraganului.

Citește toată știrea

Ministrul Agriculturii: Va fi un an agricol bun în România, dar un an agricol prost la Iaşi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate