Publicitate

Ministrul Muncii, Marius Budai, a afirmat ca întârzierile la plata unor salarii din sistemul bugetar nu sunt cauzate de probleme cu banii, ci a precizat ca acest lucru s-a întâmplat din cauza unei sincope din sistemul bancar, care, vineri, la ora 18.00, s-a închis.
Marius Budai a declarat, sâmbata, la Antena 3, ca oamenii îsi vor primi luni salariul.“Întrucât aseara, la ora 18.00, sistemul bancar s-a închis, sistemul de plati, pe anumite banci din România care opereaza în România, o parte din angajati si-au luat salariul vineri, urmând ca luni sa fie problema închisa pentru tot restul salariatilor din sistemul bugetar. O parte din plati au fost facute si partial, vineri, iar luni se vor închide toate platile”, a explicat ministrul Muncii.

El a precizat ca aceasta problema nu a aparut din cauza lipsei banilor. “Nu sunt probleme cu banii. Suntem în interiorul bugetului pâna la rectificare, nu am fi avut cum sa trecem bugetul daca nu asiguram platile macar pâna la rectificare. Noi avem platile asigurate, banii sunt, creditele bugetare sunt, conturile sunt deschise, nu sunt probleme de acest gen”, a transmis Marius Budai.

Acesta a precizat ca atunci când ziua de salariu este în weekend, se încearca efectuarea platilor de vineri, dar acum nu s-a reusit acest lucru.  “Sunt angajati la stat care ar trebui sa ia salariul mâine, pe data de 15, dar fiind duminica se vor plati luni, deci suntem cumva într-un anumit grafic. Se încearca în fiecare luna, daca este weekend, sa se plateasca vineri înaintea weekendului. Acum din cauza acestei sincope din sistemul bancar nu s-a reusit. Nu sunt probleme din lipsa de bani sau de lipsa de credite bugetare în bugetele institutiilor”, a mai afirmat ministrul Muncii.

 

Citește toată știrea

Ministrul Budăi dă vina pe sistemul bancar ca să justifice întârzierile la plata unor salarii din sistemul bugetar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate