Publicitate

Forumul Educatiei, organizat de Partidul National Liberal si Asociatia Profesorilor Liberali din Iasi a avut loc astazi, 6 august 2022. Au participat în jur de 300 de persoane la eveniment, iar transmisia online a fost urmarita, în direct, de aproximativ 60 de persoane.
La dezbatere au participat: ministrul Educatiei, Sorin Cîmpeanu, presedintele PNL Iasi, Alexandru Muraru, primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica, presedintele Consiliului Judetean Iasi, Costel Alexe, secretarul de stat al Ministerului Educatiei pe învatamânt superior, Gigel Paraschiv, secretarul de stat în Ministerul Educatiei pe învatamânt preuniversitar, Antoaneta Bolchis, secretarul general în Ministerul Educatiei, Ioana Lazar, inspectorul general al ISJ, Luciana Antoci, directorul Casei Corpului Didactic, Silviu Iordache si numerosi reprezentanti din domeniul educational.

Anul acesta a fost cea de-a doua editie a dezbaterii, în anul 2019 având loc la Iasi pentru prima data Forumul Educatiei, organizat sub egida proiectului de tara al administratiei prezidentiale „România Educata”.

Proiectul, numit de deputatul Alexandru Muraru ca fiind „cel mai important, dupa aderarea României la NATO si la Uniunea Europeana”, îsi propune sa îmbunatateasca radical sistemul de învatamânt românesc. În cadrul evenimentului au fost dezbatute schimbarile avute în vedere de proiectul „România Educata”, printre care se numara: discrepanta dintre învatamântul rural si urban, bursele de merit si bursele sociale, transportul scolar gratuit al elevilor, salariul profesorilor, modificarile programei scolare, modificarea structurii examenului de Bacalaureat si reducerea abandonului scolar.

„Daca ar trebui sa spun doar doua cuvinte despre România Educata, ar fi echitate si excelenta. Echitatea si excelenta sunt doua atribute extrem de importante pentru judetul Iasi. Excelenta este bine reprezentata la Iasi, dar, din pacate, aveti reprezentate si vulnerabilitatile. Justul echilibru între excelenta si echilibru este, poate, mai bine reprezentat din perspectiva necesitatii în judetul Iasi decât în oricare alt judet. Echitate, pentru ca orice stat îsi va putea atinge obiectivele de dezvoltare socio-economica doar atunci când va reusi sa ridice nivelul de educatie al tuturor. Pentru sustinerea echitatii, proiectul legii învatamântului preuniversitar face o serie de lucruri”, precum finantarea si cariera didactica, a explicat ministrul Educatiei, Sorin Cîmpeanu.

Proiectul „România Educata” poate fi consultat AICI. 

Citește toată știrea

Ministrul Cîmpeanu şi mai mulţi secretari de stat au venit la Iaşi la forumul Educaţiei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate