Publicitate

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a anuntat ca la jumatatea lunii august vom intra într-o faza de stabilizare a numaului de cazuri de COVID-19, precizând ca folosirea mastii de protectie în mijloacele de transport în comun este esentiala pentru tinerea sub control a pandemiei. Rafila a precizat ca este posibil un val 7 al pandemiei la finalul anului.
Rafila a fost întrebat, luni, într-o conferinta de presa, daca din toamna, când încep cursurile în scoli si în facultati, sa ne asteptam la un numar mai mare de cazuri de COVID. 

„Cred ca la jumatatea lui august vom intra într-o faza de stabilizare a numarului de cazuri, dar, pe de alta parte, sigur, orice activitate, una care indica mai multa mobilitate, aglomeratie în mijloace de transport în comun… Depinde foarte mult, însa, daca în septembrie, când începe scoala, folosim masca, mai ales ca se mai si racoreste, în mijloacele de transport în comun. Eu cred în continuare ca este elementul esential pentru tinerea sub control a pandemiei”, a transmis ministrul Sanatatii. 

El a mai fost întrebat daca pâna în toamna vede o încetinire a numarului de cazuri.  „Am spus ca vad aceasta încetinire a numarului de cazuri si stabilizarea unor indicatori la jumatatea lunii august. În toamna e posibil sa mai existe si nu as vrea sa facem speculatii, dar toata lumea foloseste sau mentioneaza posibilitatea existentei unui nou val pandemic spre sfârsitul anului daca una dintre tulpinile modificate, care se transmite si mai usor, devine dominanta. Asta este ciclicitatea acestei infectii, ne-am obisnuit cu ea. Avem perioade de acalmie, perioade de transmitere sustinuta. Important este sa nu avem cazuri grave si sa oferim asistenta medicala ambulatorie si acces la antivirale oamenilor în valurile pandemice”, a explicat Rafila.

Întrebat daca este posibil sa avem un val 7 la finalului anului, ministrul Sanatatii a raspuns: „E posibil, dar nu vreau sa speriem lumea, nu are niciun fel de rost. Trebuie sa fim echilibrati. Pâna la urma, important este sa nu avem victime”.

 

 

Citește toată știrea

Ministrul Sănătăţii susţine că la jumătatea lui august vom intra într-o fază de stabilizare a numărului de cazuri COVID

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate