Publicitate

Ministrul Mediului, Apelor si Padurilor Mirceal Fechet a anuntat ca o noua sesiune a programului „Casa Verde Fotovoltaice”, prin care vor fi validati potentialii instalatori, va fi deschisa miercuri, de la ora 10.00, iar firma care a dat în judecata Adminstratia Fondului pentru Mediu (AFM) a promis ca va renunta la proces daca va fi validata ca instalator autorizat.
„Vreau sa anunt faptul ca am ajuns la o întelegere între parti, în sensul în care miercuri, în aceasta saptamâna, la ora 10:00, vom deschide o noua sesiune prin care vom valida potentialii instalatori. Bineînteles ca se pot înscrie si instalatori care nu au încercat sa se înscrie prima data, la fel cum se pot înscrie si instalatori care au fost respinsi, asa cum este cazul acestei societati comerciale. Am primit o promisiune a societatii ca, în masura în care se va deschide o noua sesiune si în masura în care va fi validata ca instalator autorizat de catre Ministerul Mediului, aceasta va renunta la procesul pe care îl avem, va face o cerere de renuntare la judecata, moment din care putem sa speram ca asteptarea celor 90.000 de familii va fi mult scurtata”, a explicat Mircea Fechet, într-o conferinta de presa sustinuta dupa o sedinta a conducerii PNL.

El a mai spus ca „sunt 90.000 de beneficiari, 90.000 de familii care asteapta Programul «Casa Verde Fotovoltaice», astazi blocat de decizia unei instante de judecata, respectiv Curtea de Apel Oradea, care a suspendat acest program în urma cu câteva saptamâni”.

„As vrea sa aduc în atentia opiniei publice faptul ca, în urma cu câteva zile, am invitat la sediul Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor reprezentantii companiei care au dat în judecata AFM. De asemenea, am invitat si reprezentantii Administratii Fondului pentru Mediu, încercând sa gasesc o posibilitate de mediere a acestui conflict între un privat si statul român, întelegând ca termenele de judecata ar putea sa depaseasca cu mult perioada pe care noi o estimam si cu speranta ca reusim sa deblocam aceasta situatie”, a completat Fechet.

Citește toată știrea

Mircea Fechet, ministrul Mediului, anunţă deschiderea, miercuri, a unei noi sesiuni a programului „Casa Verde Fotovoltaice”
Publicitate