Publicitate

Misterioasa racheta nucleara testata de rusi asupra Kievului pune în mare risc coastele Marii Negre. În timpul atacului de la 7 februarie, fortele ruse au folosit o racheta despre care se stia ca poate fi lansata doar de pe nave si submarine, care nu se aflau în Marea Neagra. Racheta însa, a sapat un crater, distrugând doar niste cabluri subterane, ridicând, totusi, mari semne de întrebare asupra modului cum a ajuns acolo. Fotografiile cu ramasitele rachetei ar demonstra ca ar fi teribila racheta nucleara Zircon, cu care Putin ameninta SUA. 
Dar Zircon este o racheta de croaziera hipersonica cu capacitate nucleara, produsa pentru Marina Rusa, cu platforme de lansare pe fregate si submarine.

Ori, refacând traiectoria atipica a rachetei în timpul atacului, a reiesit ca a fost lansata de la sol, din Crimeea, dintr-un container de lansare vertical universal. Chiar si expertii militari rusi sunt intrigati. Platforma Telegram/Rybar scrie ca, daca informatiile despre utilizarea rachetei Zircon în atacul de la 7 februarie este adevarat, se pune problema de pe ce a fost lansata „racheta navala”.

„În acest moment, un singur tip de fregata si submarin nucleare le pot lansa, dar acestea se afla în Flota de Nord si în mod obiectiv nu au putut participa la raid”, scriu expertii rusi avansând ipoteza ca sistemul de rachete de coasta a fost modificat pentru Zircon.

Vezi mai multe detalii pe newsweek.ro

 

Citește toată știrea

Misterioasa rachetă nucleară testată de ruşi asupra Kievului pune în mare risc coastele Mării Negre
Publicitate