Publicitate

Fanii echipei Nice au prezentat un moment revoltator pe Stadionul Allianz Riviera, miercuri, la meciul cu Saint-Etienne, din etapa a XXXVI-a a Ligue 1.
Dupa ce echipa din Nisa a pierdut, sâmbata, finala Cupei Frantei, scor 0-1, cu FC Nantes, suporterii formatiei de pe Coasta de Azur s-a razbunat pe învingatori, modificând un cântec de omagiere a fostului atacant al galben-verzilor Emiliano Sala, decedat, în ianuarie 2019, într-un accident aviatic deasupra Canalului Mânecii.

Astfel, versul „E un argentinian care nu se da batut, Emiliano Sala, Emiliano Sala” a fost înlocuit cu „E un argentinian care nu stie sa înoate bine, Emiliano sub apa, Emiliano sub apa”.

Rusinosul moment s-a petrecut în minutul 9 al jocului, numarul purtat de Sala la FC Nantes. OGC Nice a condamnat „în termenii cei mai fermi” scandarile suporterilor sai de miercuri seara.

„OGC Nice condamna în termenii cei mai fermi scandarile la adresa lui Emiliano Sala, auzite, miercuri seara, pe Allianz Riviera. Clubul nu-si recunoaste valorile sale si nici pe cele ale întregii familii ros-negre în aceasta provocare abjecta, de neconceput, din partea unei minoritati a suporterilor”, a aratat Nice, într-un comunicat, oferindu-si „sustinerea familiei si apropiatilor lui Emiliano Sala”.

Antrenorul lui Nice, Christophe Galtier, nu si-a ascuns consternarea dupa meci.

„Nu am cuvinte pentru a descrie ceea ce am auzit. Când ne-am întors în vestiar, nu erau strigate, nu era bucurie, ci uimire. Pe un stadion de fotbal se pot auzi multe lucruri. Dar de unde au aparut insultele la adresa unui fotbalist mort? Au venit de la câteva persoane, dar nu au fost doar trei. Dar lasati-i sa stea acasa cu sticlele si insultele lor! Daca aceasta este societatea noastra, avem probleme. În numele jucatorilor mei, al staff-ului tehnic, al staff-ului medical, prezint scuze familiei lui Emiliano Sala si clubului FC Nantes”, a spus tehnicianul, potrivit lefigaro.fr. Nice a învins, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 4-2, pe Saint-Etienne, dupa ce a fost condusa la pauza cu 2-0.

 

Citește toată știrea

Momente revoltătoare pe Allianz Riviera: Fanii echipei Nice au întinat memoria lui Emiliano Sala

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate