Publicitate

Un mopedist le-a scos peri albi politistilor din Miroslava. L-au urmarit cale de 2 km pâna sa-l poata opri, si nu au avut cu cine sta de vorba pâna nu l-au încatusat. La rându-le, judecatorii s-au plictisit numarându-i abaterile de la Codul Rutier. A avut totusi noroc, primind o pedeapsa usoara.
În aprilie 2018, politistii Sectiei 4 Rurale au vrut sa opreasca pe drumul dintre satele Balciu si Cornesti un moped negru al carui conducator nu purta casca. De asemenea, se cunostea ca mopedul respectiv mai fusese oprit în trafic, iar conducatorul sau nu avea permis. Banuind ca la ghidon se afla tot Vasile Stirban, politistii i-au semnalizat sa opreasca. Mopedistul nu a oprit, ci dimpotriva. A accelerat, uitându-se din când în când peste umar, pentru a vedea daca politistii îsi continua urmarirea. Erau tot în spatele lui, filmând operatiunea cu un telefon mobil. În cele din urma, dupa 2 km de urmarire, mopedul s-a oprit la intrarea în Balciu. Într-adevar, era condus de Stirban, care le-a confirmat politistilor ca nu are permis.

Oamenii legii au încercat sa procedeze la controlul corporal obligatoriu în cazul depistarii autorului unei infractiuni, dar Stirban s-a opus. A trebuit încatusat pentru a fi introdus în autospeciala politiei. Pentru ca mopedul, neînmatriculat de altfel, sa nu fie furat sau distrus de trecatori, un politist local l-a împins pâna la sediul Primariei Miroslava. Cum pilotul mopedului emana halena alcoolica si abia se mai putea tine pe picioare, politistii au încercat sa-i verifice alcoolemia cu aparatul Dräger, dar Stirban s-a opus. A refuzat ferm si recoltarea de probe biologice. În continuare, a precizat ca nu vrea sa declare nimic în legatura cu incidentul, refuzând de asemenea sa semneze actele procedurale întocmite.

Stirban a dat declaratii doar în fata procurorilor, precizând ca detine trei scutere. Cu cel negru mersese în ziua respectiva pâna în coada lacului Ezareni, unde a petrecut la un gratar cu niste prieteni, ocazie cu care se consumasera în total trei bidoane de 2,5 litri de bere Timisoreana. Se îndreptase apoi spre casa tot pe moped, chiar daca bause si nu avea carnet. A afirmat totusi ca atunci fusese prima oara când condusese pe drumuri publice. Stirban a fost trimis în judecata pentru punerea în circulatie a unui autovehicul neînmatriculat si conducerea unui autovehicul fara permis.

Magistratii Judecatoriei iesene au consemnat ca Stirban nu se afla la prima fapta penala. El mai fusese condamnat „în nenumarate rânduri”, dupa cum au mentionat judecatorii, la pedepse cu închisoarea, împlinindu-se însa termenul de reabilitare pentru toate faptele comise. De altfel, în timpul procesului, Judecatoria s-a mai pronuntat o data în privinta lui pentru faptul ca în octombrie 2019 fusese din nou prins fara permis, baut si refuzase prelevarea de probe. Magistratii au luat în considerare însa faptul ca Stirban nu provocase niciun accident, asa ca l-au condamnat la 2 ani si 10 luni de închisoare, dar cu suspendarea executarii pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani. În plus, mopedistului i s-a interzis sa mai conduca, fie si cu permis, timp de 3 ani si a fost obligat la prestarea a 120 de zile de munca în folosul comunitatii. Pronuntata joi, sentinta poate fi atacata cu apel în decurs de 10 zile.

Citește toată știrea

Mopedist beat, urmărit kilometri de Poliţie. Când l-au prins, n-au avut cu cine vorbi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate