Publicitate

Ca o mica explicatiune despre una sau alta din cele întâmplate în politichia locala, haideti sa opinam pe astazi despre o ciudatenie remarcata de unii observatori ieseni mai atenti din fire. 
Ne întrebau unii zilele acestea oare de ce s-or fi îngramadind cu atacuri tintite la adresa lui Mihaita premarele, fiecare pe filiera separata, cu montajul lui foto si argumentele lui separate, desi-s colegi de partid, atât senatorul Bodea cât si deputata Chichirau?

Ei bine, prin filiala se susoteste un anume motiv pentru care fiecare din cei doi merge separat, cu agenda lui. Olecuta de context general, mai întâi. Cica din pricina aliantei useliste de la nivel national, care zice-se ca si-ar fi propus sa guverneze împreuna pâna în 2028, chestie care poate îi îngrozeste pe multi dar s-ar putea sa le iasa, ei bine, din cauza asta multi useristi nu prea vad pentru alegerile din 2024 vreo izbavire de ciolanas la orizont, prin prisma ajungerii la guvernarea nationala.

Din cauza asta, alegerile locale au devenit pentru multi dintre ei în mod clar ceva mai ofertante. Si tot din cauza asta, iote, în USR la Iasi ar fi doi pretendenti pentru scaunul lui Mihaita. Asta, asa, ca sa nu mai întrebati de ce cei doi pomeniti mai sus ataca amândoi în aceeasi directie, din acelasi partid, dar cu gloante de calibre diferite si din cotloane diferite. Asa ca, no, ce sa le spunem decât, poate din când în când, sa mai schimbe cotloanele între ei…

Doua vorbe mici spuse cu lipici si despre noi însine, daca ne permiteti

Dragilor, da, asa este, nu ne sta absolut deloc în fire sa venim aici la rubricuta cu laude taman despre noi însine, iar daca ne gândim bine credem ca asta n-am facut-o chiar niciodata. Dar azi musai ca trebuie s-o facem olecuta, zau asa… Ca merita, mai ales ca e sâmbata, zi de uichend, basca asa de frumos si de caldut afara. Si nu neaparat noi sa meritam, cât Iasul nostru merita asta. Un Iasi la care multi dintre cei pe care-i platim sa ne traga în sus din banii contribuabililor ne trag cât pot ei de dihai mai în jos.

Ei bine, stiti ce-a spus câstigatorul Premiului National de Proza „Ziarul de Iasi”, scriitorul Florin Lazarescu, în una din declaratiile lui faine de la decernarea premiului? Ca s-a simtit foarte bine atunci când a fost felicitat direct de scriitorul Mircea Cartarescu, si care printre altele i-a mai spus ca acest premiu al nostru este cu atât mai demn de laude pentru ca, spune Cartarescu, ar fi cam ultimul pe bune care a mai ramas prin mediul literar românesc cel plin de bube, mucigaiuri etc.

Ei bine, cum sa nu te lauzi atunci ca iesean ca, iata, ne-am putea simti chiar ca într-o capitala a culturii, daca mai multi ar trage la fel ca noi, în aceeasi derectie, nu invers, sau hais sau cea, cum fac atâtia, multi din ei chiar pe bani publici, nu ca noi, pe bani privati? Atâta am avut de spus: multumim pe azi!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristica a realitatilor iesene si nationale, realitati care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale editiei noastre. Orice asemanare cu oameni si fapte din viata reala poate fi, asadar, pur întâmplatoare.

Citește toată știrea

Musiu senator şi madam dipotat: o explicaţiune pentru a ţine de cald în uichend

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate