Publicitate

Va fi o toamna plina de evenimente culturale si artistice la Casa de Cultura a Studentilor (CCS) din Iasi. În cadrul conferintei de presa care a avut loc marti, 12 septembrie, la care au participat Ministrul Familiei, Tineretului si Egalitatii de Sanse, Natalia Intotero, si prefectul judetului Iasi, Bogdan Cojocaru, directorul CCS Iasi, Bogdan Crucianu, a prezentat calendarul de evenimente, investitiile realizate în ultimul an si detalii despre reuniunea directorilor de case de cultura.
„Cred cu tarie ca la nivelul Casei de Cultura a Studentilor tinerii au oportunitatea de a-si fructifica talentul, sub îndrumarea unor referenti dedicati si pasionati de arta si frumos. Astfel, dorindu-ne sa promovam munca studentilor si rezultatele acestora, venim în întâmpinarea publicului nostru printr-o paleta mare de evenimente care promoveaza dansul, muzica, desenul si fotografia, teatrul si umorul, moda si voluntariatul”, a declarat Bogdan Crucianu, directorul CCS Iasi.

Pe lânga evenimentele artistice, în cadrul conferintei au fost evidentiate si investitiile realizate la CCS Iasi în anul 2022 si în anul 2023: reparatia salilor, înlocuirea sistemului de sonorizare a salii de spectacole, modernizarea sistemului de iluminat, achizitionatea unei noi mochete pentru sala de spectacole, înlocuirea literelor volumetrice de pe cladire si achizitionarea unui aparat de fotografiat pentru grupul de pictura si fotografie ConceptArt.

Totodata, studentii vor avea oportunitatea sa participe la cursuri gratuite în cadrul Casei de Cultura a Studentilor din Iasi. Înscrierile vor începe în luna octombrie.

Iasul gazduieste reuniunea nationala a directorilor caselor de cultura ale studentilor

Iasul va gazdui reuniunea directorilor caselor de cultura din România, iar Natalia Intotero, Ministrul Familiei, Tineretului si Egalitatii de Sanse, a subliniat importanta sectorului tineretului. 

„Unul dintre scopurile întrunirii de la Iasi vizeaza îmbunatatirea si adaptarea regulamentului de functionare a caselor de cultura ale studentilor, ca urmare a dialogurilor avute cu directorii, dar si cu reprezentantii tinerilor, astfel încât sa gasim solutii la toate provocarile cu care se confrunta. Totodata, facem o trecere în revista a stadiului implementarii proiectelor dedicate organizatiilor nonguvernamentale pe zona de tineret si vom discuta de actiunile viitoare menite sa sprijine aceste institutii dedicate studentilor”, a declarat Natalia Intotero, ministrul Familiei, Tineretului si Egalitatii de Sanse.

Reprezentanta Guvernului a vorbit si despre viitoarele campanii de informare care vor combate problemele întâmpinate de tineri, cum ar fi violenta, consumul de droguri si bullying-ul. „Cred ca este important ca institutiile statului, alaturi de societatea civila si de parinti sa faca front comun pentru ca aceste campanii sa-si atinga scopul, iar siguranta elevilor si a tinerilor din România sa nu mai fie periclitata. Totodata, este important sa beneficiem de sprijinul caselor de cultura ale studentilor în acest demers si sa lucram în echipa, avându-i tot timpul în centrul deciziile pe care le luam pe tineri”, a punctat ministrul Natalia Intotero.

Sustinerea acestui sector a fost manifestata si de prefectul Bogdan Cojocaru: „Cred ca la nivel local avem nevoie de un plan clar si coerent, în coordonarea Ministerului Familiei, Tineretului si Egalitatii de Sanse, prin care sa-i încurajam pe tineri sa se implice în dezvoltarea comunitatii si sa elaboreze cât mai multe proiecte care sa-si gaseasca aplicabilitatea”, a declarat prefectul Bogdan Cojocaru, precizând ca va ramâne un promotor al tinerei generatii.

Ce evenimente vor avea loc în aceasta toamna la CCS Iasi?

•        22-24 septembrie: Festivalul de moda „Artist”

•        6-8 octombrie: Festivalul Rock’N’Iasi Open Air

•        18-19 octombrie: Gala Premiilor Iasi Jazz Festival, editia a XIII-a

•        20-22 octombrie: Festivalul de teatru „Aurel Luca”, editia a XVII-a

•        26 octombrie: „Odiseea Dansului”

•        27-29 octombrie: Festivalul folcloric „Hora celor  sapte coline”, editia a V-a

•        27-29 octombrie: Tabara „Tânar în Actiune”

•        1-5 noiembrie: Zilele Casei de Cultura Iasi

•        10-12 noiembrie: Festivalului National de dans „IaSi Danseaza”

•        27 noiembrie: Festivalul „Umor în Iasi”

•        28 noiembrie: Festivalul Folk’N’Iasi

•        7 decembrie: Spectacolul sincretic de Craciun

•        12 decembrie: Concertul folcloric aniversar „Doina Carpatilor” si spectacolul „Traditii si obiceiuri de iarna”

•        18 decembrie: Concertul Acustic „Petran Music School”

Citește toată știrea

Natalia Intotero, Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, în campanie de imagine la Iaşi
Publicitate