Publicitate

Europarlamentarul Victor Negrescu (PSD) a declarat luni ca sansele de a reusi anul acesta sa întram în Schengen sunt mai mici decât anul trecut, dar trebuie sa ne jucam cartea pâna în ultimul moment si faptul ca subiectul e pe ordinea de zi a Consiliului JAI din decembrie ne ajuta. 
El a precizat ca lucrurile se joaca si a aratat ca un moment crucial îl constituie alegerile din Olanda din 22 noiembrie. ”E un pic dificil, de aceea trebuie sa fim precauti, sa fim foarte insistenti si aici avem nevoie ca România sa fie unita pe toate palierele politice”, a mai aratat Negrescu.

”Este foarte bine ca subiectul Schengen ramâne sus pe agenda europeana si ca presedintia spaniola la Consiliul Uniunii Europene se tine de cuvânt, fixând o data pentru aceasta discutie, însa forma finala a agendei ureaza sa fie setata în data de 1 decembrie, când are loc reuniunea Ambasadorilor statelor UE. Atunci se face agenda consiliului JAI. Pâna atunci, lucrurile se joaca”, a declarat Victor Negrescu în emisiunea România Politica de la Prima News.

Negrescu a aratat ca ”un moment crucial îl constituie alegerile din Olanda din 22 noiembrie”.

”Daca partidele pro-europene vor câstiga, atunci avem sansa ca Olanda sa îsi schimbe pozitionarea si sa nu se mai opuna aderarii României si Bulgariei la spatiul Schengen si sa ramâna Austria singura. Mai mult, premierul olandez Rutte urmeaza sa efectueze o vizita în Bulgaria, chiar dupa alegeri, si am putea spera ca acea vizita sa transmita un mesaj pozitiv în acest sens”, a subliniat europarlamentarul.

Negrescu a precizat ca, ”daca Austria ramâne singura, atunci cu partenerii europeni, putem exercita o presiune suplimentara în asa fel încât Austria sa îsi schimbe votul”.

”Anul trecut, Austria a început sa se opuna aderarii României doar cu câteva zile înainte de reuniunea JAI. Vor fi discutii dure”, a spus Victor Negrescu, aratâând ca va merge joi în Austria pentru a discuta cu mai multi reprezentanti ai Guvernului si sa prezinte argumente suplimentare.

”România îndeplineste toate criterii asa ca trebuie sa fortam acest lucru, fiind în acelasi timp ponderati, echilibrati, pentru ca sansele de a reusi anul acesta cred eu ca sunt mai mici decât anul trecut dar trebuie sa ne jucam cartea pâna în ultimul moment si faptul ca e pe ordinea de zi ne ajuta”, a tinut sa mentioneze Victor Negrescu, aratând ca ”suntem mai aproape de momentul electoral, iar interesele politice sunt mult mai ample”.

Negrescu a mai afirmat ca sunt si lcururi de bun august care s-au întâmplat în ultima saptamâna, acea rezolutie a socialistilor europeni, dar si un mesaj  pe zona popularilor europeni, din care face parte Cancelarul Austriei.

”E un pic dificil, de aceea trebuie sa fim precauti, sa fim foarte insistenti si aici avem nevoie ca România sa fie unita pe toate palierele politice”, a spus Victor Negrescu.

Citește toată știrea

Negrescu (PSD): Şansele de a reuşi anul acesta să întrăm în Schengen sunt mai mici decât anul trecut
Publicitate