Publicitate

Gigantul de streaming Netflix a intentat proces la un tribunal din Washington D.C împotriva Abigail Barlow si Emily Bear, compozitoarele musicalului neoficial „The Bridgerton Musical”, potrivit BFM TV.
Creat pe TikTok de fanii serialului de succes „The Chronicles of Bridgerton”, acest show – initial non-profit – s-a nascut din videoclipurile publicate de Abigail Barlow si Emily Bear. În acestea, care au devenit rapid virale, cele doua tinere se distreaza scriind cântece pentru un musical bazat pe serialul Netflix.

Vazând ca videoclipurile lor au succes, Abigail Barlow si Emily Bear au decis sa-si includa melodiile într-un album numit „The Unofficial Bridgerton Musical”. Discul, care a avut un mare succes, a ajuns în fruntea topurilor iTunes în scurt timp si chiar a câstigat un premiu Grammy.

Autoarele Abigail Barlow si Emily Bear vor sa propuna proiectul lor pe Broadway. Duo-ul lanseaza un adevarat musical, dintre care unele bilete s-ar putea vinde cu pâna la 149 de dolari fiecare.

În acest spectacol, mai mult de zece cântece ar fi „copiat textul dialogului si expresiile personajelor”, precum si alte elemente din serialul „Bridgerton”, asa cum afirma Netflix în plângerea sa.

Netflix, care sustine ca a emis „obiectii repetate” împotriva musicalului înca de la începuturile sale, sustine ca nu a avut de ales decât sa ia masuri legale împotriva lui Abigail Barlow si Emily Bea.

„De-a lungul spectacolului, Barlow & Bear au facut publicul sa creada ca folosesc marca Bridgerton având autorizare. Doar Netflix are dreptul exclusiv de a crea melodii sau orice lucrari derivate bazate pe Bridgerton”, spune compania în plângere.

Musicalul „The Unofficial Bridgerton Musical” urma sa înceapa un turneu la Royal Albert Hall din Londra. Au existat si proiecte de merchandising, potrivit plângerii.

Netflix, care are propriul eveniment, „Bridgerton Experience”, sustine totusi ca sprijina „orice continut creat de fani”. „Dar Barlow si Bear au mers mult prea departe, cautând sa obtina venituri din proprietatea intelectuala a lui Bridgerton fara permisiune”, a spus platforma într-un comunicat transmis de Deadline.

 

 

Citește toată știrea

Netflix le dă în judecată pe creatoarele unui musical inspirat de serialul „Bridgerton”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate