Publicitate

Diplomati ai 28 de ambasade din întreaga lume au vizitat vineri, 13 mai, compania Antibiotice Iasi, una din principalele platforme industriale din regiunea de Nord-Est a României, o companie strategica pentru sistemul de sanatate românesc.
Aceasta întâlnire a fost un bun prilej pentru Antibiotice de a prezenta celor 60 de oficiali prezenti, demersurile si planurile ambitioase sustinute de-a lungul timpului pentru a se dezvolta pe pietele internationale. Astfel, în prezent, afacerile pe piata internationala ale companiei reprezinta 40- din cifra de afaceri si sunt realizate în proportie de 35- pe piata Asiei, 23- pe piata Europei, 23- pe piata Americii de Nord, 8- în Orientul Mijlociu si Africa, diferenta obtinându-se în alte teritorii.

Ambasadori din tari precum: Canada, Elvetia, Belgia, Danemarca, Spania, Serbia, Austria, Croatia, Cuba, Indonezia, Maroc, etc. au aflat detalii despre diversitatea si complexitatea activitatii companiei, despre strategia si obiectivele de dezvoltare durabila.

“Suntem onorati de aceasta vizita pe care o consideram o oportunitate în vederea dezvoltarii si consolidarii de parteneriate pe pietele externe. Prin tintele noastre ambitioase de internationalizare, transmitem pietei ca suntem pregatiti sa relationam pe proiecte privind asimilarea de produse noi, superioare din punct de vedere terapeutic, produse noi cu tehnologii superioare, produse biologice, sau biosimilare si împreuna cu parteneri importanti din piata farmaceutica, sa reusim o pozitionarea strategica a acestora în diferite piete”, a declarat Ioan Nani, director general Antibiotice.

În perspectiva urmatorilor opt ani, Antibiotice si-a propus dublarea cifrei de afaceri pâna la 1000 mil. lei, în conditiile cresterii valorii exportului la 50- din veniturile companiei si asimilarii în portofoliu a 100 de produse noi (atât prin cercetare proprie, cât si achizitii de licente).

Proiectele majore care vor determina aceasta dezvoltare durabila vor fi sustinute de investitii de peste 100 mil. euro pâna în anul 2030, orientate spre dezvoltarea strategica si consolidarea businessului.

Un proiect ambitios este si INOVA a+, o platforma integrata de cercetare care presupune atât dezvoltarea si inovarea de produse valoroase viitoare cât si crearea de capacitati noi de cercetare pentru abordarea de tehnologii noi, ca urmare a transferului cercetarilor academice la nivel industrial. Toate aceste demersuri vor consolida portofoliului Antibiotice cu noi produse vandabile si sustenabile pentru piata interna si internationala.

Adaptarea resursei umane pentru atingerea obiectivelor viitoare prin Academia a+, platforma de gestionare a carierei, mentinerea certificarilor internationale si standardelor de calitate, deschiderea de noi reprezentante internationale precum si demersurile privind alinierea la practicile internationale de sustenabilitate, reprezinta de asemenea, proiecte care sustin atingerea obiectivelor din planurile de dezvoltare strategica pe termen lung ale Antibiotice.

Aceasta vizita diplomatica, initiata de Ministerul Afacerilor Externe, este a treia pe care compania Antibiotice o gazduieste. De-a lungul timpului, atât în 2006 cât si în anul 2018, vizita a delegatii numeroase de oficiali din ambasade straine au reprezentat importante ocazii de consolidare a cooperarii si dezvoltarii parteneriatelor internationale ale companiei. 

Citește toată știrea

Noi oportunități pentru consolidarea afacerii Antibiotice Iași pe piața internațională. Vizită la nivel înalt a 28 de ambasadori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate