Publicitate

Povestea sportiva lui David Popovici începe la patru ani, atunci când a fost diagnosticat cu scolioza de catre medicul pediatru, care le-a recomandat parintilor sa-l duca la înot.
David Popovici (17 ani) este primul campion mondial al României la înot. El a câstigat medalia de aur la proba de 200 m liber de la Campionatul Mondial de la Budapesta.

Când avea patru ani, la recomandarea medicilor, micutul David a ajuns la bazinul de la Lia Manoliu unde a fost initiat de antrenorii Bogdan Stroe si Bogdan Manea.

Nu mai avusese sportivi în familie si, totusi, la un moment dat, copil fiind, si-a dorit sa înceapa performanta. Asa l-a cunoscut pe antrenorul Adrian Radulescu, cel care îl pregateste si în prezent. Dar rezultatele nu au venit chiar de la primele competitii.

„Primele rezultate au aparut cam la doi ani dupa ce am început performanta, adica atunci când aveam noua ani. Începusem sa câstig campionate municipale si cupe, dar nimic la nivel national înca”, povesteste David.

Apoi, la 10 ani, a doborât primul record national în proba de 50 de metri spate. Era doar începutul. În urmatorii ani, aveau sa urmeze zeci de recorduri nationale.

David a stralucit la Festivalul Olimpic de Tineret European, organizat la Baku – Azerbaidjan, în 2019, la care a stabilit un nou record al competitiei în proba de 100 de metri liber, cu timpul de 49,82 secunde, acesta fiind si cel mai bun timp înregistrat vreodata pe aceasta distanta de un sportiv de 14 ani.

Apoi a fost remarcat la.Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Dar aceste performante au pretul lor. David face noua antrenamente pe saptamâna, de câte doua ore fiecare. În timpul unui antrenament înoata sase kilometri.

„Stau bine si cu scoala, încerc sa echilibrez balanta dintre sport si lectura, iar pâna acum mi-a iesit. Îmi place sa îmi petrec timpul liber împreuna cu prietenii mei, indiferent ce facem”, spune David zâmbind.Nu are un sportiv drept model, crede însa foarte mult în el însusi: „Nu m-am gândit ce as vrea sa fac pe lânga înot, mi se pare ca nu are sens sa o fac acum. Este prea devreme, îmi voi face griji pentru asta mai târziu”.

David nu crede ca exista anumite conditii pe care un sportiv de performanta ar trebui sa le îndeplineasca pentru a reusi în cariera lui sau a ei. Citeste mai mult pe newsweek.ro

Citește toată știrea

Noua stea a înotului, David Popovici, a ajuns la bazin la 4 ani trimis de medic. Avea scolioză

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate