Publicitate

Consiliul Judetean Bihor a obtinut o reducere a consumului de carburant cu 40 la suta dupa ce a montat sisteme GPS pe masinile administratiei judetului. Ulterior, si autovehiculele institutiilor subordonate au intrat în acelasi regim. La Iasi, o propunere similara a fost respinsa ieri în bloc de consilierii PNL si PMP. „Perfect, proiectul a picat”, a spus presedintele Costel Alexe dupa vot.
Singurul proiect de hotarâre care a atras atentia dintre cele puse initial pe ordinea de zi a sedintei de ieri a Consiliului Judetean este, practic, o copie dupa cel aplicat de administratia judetului Bihor – unde presedinte este Ilie Bolojan. Ieri, în sedinta CJ Iasi, doar acest proiect a fost respins de consilierii liberali cu sprijinul celor de la PMP, toate celelalte trecând cu unanimitate de voturi.

CJ Bihor are în subordine 8 institutii, pe când CJ Iasi – 31. Între acestea se afla însa ApaVital, care detine o flota de 269 de autovehicule. Dintre acestea, doar 10 nu au montate sisteme GPS. Montarea unui asemenea sistem costa aproximativ 750 de lei, adica echivalentul a doua plinuri de combustibil sau aproximativ 1.200 km parcursi.

Avantajele au fost mentionate ieri în plenul CJ Iasi atât de initiatorii proiectului, de la USR, cât si de sustinatorii lui, doar de la PSD: economie de carburant si uzura mai mica a cauciucurilor si motorului. „Dumneavoastra si colegii care aveti posibilitatea în timpul programului sa va plimbati cu masina, cum s-ar zice a «întreprinderii», n-o s-o mai puteti face daca vom avea aceasta monitorizare”, a intervenit Mircea Manolache.

Anterior, Adrian Slabu (USR) le-a aratat celor din conducerea CJ ca proiectul de la Bihor si cel propus ieri la Iasi sunt identice. Din partea sefilor CJ nu a venit nicio explicatie privind împotrivirea fata de acest proiect.

„Perfect, proiectul a picat”, a fost singura remarca a presedintelui Costel Alexe. Acesta fusese filmat luna trecuta venind singur cu o masina a CJ la un magazin de mobila din zona Baza 3, dupa încheierea programului de lucru la Casa Patrata.

Fata de bihoreni, care si-au si redus parcul auto în noiembrie anul trecut de la 27 la 13 masini, în garajul CJ Iasi au acum loc doar 9 autovehicule. Institutiile subordonate detin 410 masini, dintre care 269 la ApaVital, la Directia Generala de Asistenta Sociala si 13 la Aeroport. Cu tot cu cele ale CJ Iasi, ar mai trebui montate sisteme GPS pe 155 de autovehicule.

Citește toată știrea

Nu tot ce zboară în Bihor se poate înghiţi şi la CJ Iaşi. Deplasările pe bani publici rămân la secret la noi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate