Publicitate

Pentru a rezolva problemele mai serioase ale masinii, este cat se poate de normal si chiar recomandat sa apelezi la ajutorul unui mecanic auto cat mai priceput si experimentat.
In schimb, fiecare sofer ajunge, de-a lungul timpului, sa se confrunte si cu o serie de provocari nu la fel de serioase, dar fara a caror rezolvare devine imposibila continuarea drumului in bune conditii. Pentru astfel de mici reparatii provizorii, precum schimbarea unei roti, a bateriei sau a unui bec vei avea nevoie de o trusa cu cateva scule auto de baza.

Vei observa ca, atunci cand incerci, reusesti sa faci lucrurile sa functioneze pentru un timp, oricat de nepriceput te-ai fi crezut initial. Iata, deci, ce nu ar trebui sa lipseasca niciodata din trusa pe care sa o tii intotdeauna in portbagaj!

Tipuri de chei de care ai nevoie frecvent

Printre acele scule auto care nu trebuie sa ii lipseasca niciunui sofer se numara cheile fixe. Acestea sunt realizate din diferite aliaje de otel si sunt caracterizate de faptul ca deschiderea lor nu poate fi modificata, de unde vine numele de chei fixe. Sunt eficiente cand e necesara desfacerea si apoi strangerea unor suruburi sau piulite blocate, care nu ar reactiona la manevre realizate cu alte instrumente. Sunt apreciate si pentru robustete si rezistenta in timp deci, odata ce le cumperi, nu va mai trebui sa le inlocuiesti vreodata.

Alte scule auto ce devin necesare in numeroase imprejurari sunt cele inelare, avand capatul de forma unui cerc inchis, astfel incat sa devina posibila o mai buna fixare in pozitia necesara pentru desurubare si strangere. Unele au inele la ambele capete, iar altele au unul singur.

Exista, de asemenea, cheile tubulare, cu doua falci hexagonale pe fiecare latura. Ele nu pot fi utilizate singure, in mod independent, ci doar cu ajutorul altor tipuri de chei. Le vei intelege utilitatea atunci cand vei dori sa desfaci suruburi aflate in pozitii greu accesibile.

Scule auto pentru gaurit, insurubat si lipit

Mai multe tipuri de probleme cu care se confrunta periodic soferii fac necesara folosirea unor dispozitive electrice speciale, care pot fi de mai multe tipuri. Este vorba despre masini folosite exclusiv pentru ingaurit, care difera intre ele in functie de putere si de diametru, precum si despre masini de insurubat cu impact, folosite pentru montarea unor suruburi de dimensiuni mai mari. Exista apoi instrumentele cu functii mixte, folosite si pentru ingaurit, si pentru insurubat, operatiune pentru care e necesara o forta superioara.

La randul lor, ciocanele de lipit sunt disponibile sub mai multe forme. Cea mai simpla – si in acelasi timp suficienta pentru efectuarea rapida a unor reparatii simple – este reprezentata de ciocanele de tip letcon. Usor de manevrat, ele se caracterizeaza prin dezavantajul reprezentat de faptul ca nu permit controlul temperaturii din varf. Pentru proiecte cu o complexitate sporita, sunt recomandate statii de lipit, in cazul carora pot fi controlate atat temperatura din varf, cat si alte setari speciale.

Asigura-te ca aceste scule auto nu lipsesc din trusa cu care pornesti la drum si, datorita lor, vei putea rezolva cu bine unele probleme comune! Sa fii bine inzestrat este chiar mai important decat sa fii priceput!

 

Citește toată știrea

Nu trebuie sa fii expert ca sa folosesti scule auto! Iata ce trebuie sa ai neaparat in trusa! (P)
Publicitate