Publicitate

Numarul nasterilor în municipiul Iasi, în 2023, a fost cu aproape 2.000 de mai mare decât cel al deceselor, iar cele mai mai frecvente prenume date copiilor au fost Andrei la baieti, respectiv Maria la fete, transmite News.ro.
Primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica, a scris, marti seara, pe Facebook, ca numarul nasterilor înregistrare în municipiul Iasi se pastreaza la un nivel ridicat, dar si constant în ultimii cinci ani, peste media nationala.

Potrivit Directiei Locale de Evidenta a Persoanelor, în anul 2023 în municipiul Iasi au fost înregistrate 7.036 nasteri, din care 3.663 baieti si 3.373 fete. Edilul iesean a precizat ca anul trecut în municipiul Iasi au fost 5.283 de acte de deces înregistrate.

Cele mai multe nasteri au fost în lunile august (677) si ianuarie (633), iar la polul opus a fost luna decembrie (459).

În cea mai mare parte, parintii au decis sa dea câte doua prenume copiilor (73-). În topul preferintelor se pastreaza prenumele traditionale în strânsa legatura cu sarbatoarea religioasa apropiata zilei de nastere.

În topul prenumelor date baietilor conduc Andrei, Stefan si Gabriel, iar la fete Maria, Ioana si Elena.

Cele mai uzuale prenume compuse au fost Rares-Andrei si David-Andrei, respectiv Eva-Maria si Sofia-Maria. Au fost si 101 situatii în care parintii au decis sa atribuie copiilor chiar si câte trei prenume.

Directia Locala de Evidenta a Persoanelor a înregistrat anul trecut 2.830 acte de casatorie si 597 de divorturi.

Citește toată știrea

Numărul naşterilor l-a depăşit pe cel al deceselor, în 2023, în municipiul Iaşi. Cele mai frecvente prenume date copiilor au fost Andrei la băieţi şi Maria la fete
Publicitate