Publicitate

Gabriela L., în vârsta de 47 de ani si de nationalitate româna, avea numai câteva zile de când sosise în Italia pentru a lucra ca îngrijitoare de batrâni, dar a trecut prin cosmarul vietii sale. Un cosmar care, în cele din urma, s-a concluzionat pentru românca noastra cu o condamnare la 6 luni de închisoare, cu suspendare, informeaza ziarul italian La Nazione.
Badanta româna ajunsese în localitatea Volterra din provincia Pisa, în Toscana, unde a fost angajata pentru a avea grija de Bruna Trafeli, o pensionara în vârsta de 92 de ani.

La numai câteva zile dupa ce a  început munca însa, la data de 15 martie 2018, s-a petrecut o tragedie care a dus la moartea batrânei, iar responsabila a fost gasita recent chiar Gabriela.

Era ora 4:30 noaptea când românca noastra a auzit-o pe Bruna tipând si a fugit repede în dormitorul ei sa vada ce se întâmpla. Odata ajunsa acolo, badanta a observat ca iese fum din patura cu care batrâna era acoperita, asadar a umplut repede o galeata cu apa si a aruncat-o pe patura.

Din nefericire, Gabriela nu a luat în considerare ca patura cu care pensionara italiana era acoperita era electrica, iar apa aruncata pe ea a provocat un scurtcircuit care a declansat apoi niste flacari. Bruna Trafeli a murit astfel din cauza flacarilor care au cuprins-o, iar conationala noastra a ajuns astfel sa fie anchetata si trimisa apoi în judecata pentru omor din culpa.

Avocata Simona Volpi, care a aparat-o pe Gabriela la proces, a reusit sa demonstreze totusi ca nu poate fi considerata responsabila doar clienta sa de acest deces, deoarece instalatia electrica a locuintei era foarte veche si nu avea un sistem de sigurante care sa opreasca electricitatea în caz de scurtcircuit. Mai mult, si patura electrica folosita de pensionara era veche, a mai subliniat avocata.

Cu toate acestea, procurorul care a anchetat cazul a considerat ca mare parte din vina apartine badantei, deoarece primul lucru pe care ar fi trebuit sa-l faca aceasta era sa scoata patura electrica din priza, nu sa arunce cu apa pe ea.

Judecatorea Elsa Iadaresta, de la tribunalul din Pisa, a condamnat-o astfel pe Gabriela L. la 6 luni de închisoare cu suspendare pentru omor din culpa.

Sursa:rotalianul,com

Citește toată știrea

O badantă română din Italia a încercat să salveze viața bătrânei, dar a omorât-o

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate