Publicitate

Compania aeriana româneasca DAN AIR si-a deschis oficial, luni, baza operationala pe Aeroportul International “George Enescu” fin Bacau si a anuntat ca va avea curse catre opt destinatii din Europa: Londra, Bruxelles, Torino, Dublin, Roma, Barcelona, Liverpool si Catania.
Deschiderea bazei operationale de la Bacau marcheaza începutul colaborarii dintre DAN AIR si Aeroportul International “George Enescu” Bacau si includerea operatorului aerian în programul Bacau Re-Connect, lansat cu sprijinul Consiliului Judetean Bacau, arata compania, într-un comunicat de presa.

Din 11 decembrie, DAN AIR va zbura catre 8 destinatii din Europa, iar 6 dintre acestea vor fi operate exclusiv de aceasta companie.

Totodata, Consiliul Judetean Bacau a anuntat lansarea curselor gratuite cu autocarul pe ruta Chisinau-Bacau pentru pasagerii din Republica Moldova care vor sa zboare de pe Aeroportul International “George Enescu” Bacau.

Potrivit comunicatului, DAN AIR a ales Bacaul pentru ca are un aeroport modern si complet functional si s-a aratat deschis sa sprijine operatorii aerieni, sa îsi diversifice rutele si sa creasca traficul de pasageri pe aeroport.

“Suntem bucurosi sa anuntam un nou operator aerian pe Aeroportul Bacau si totodata cele 8 destinatii deservite de acesta. Multumim Consiliului Judetean Bacau pentru tot sprijinul în implementarea Proiectului Bacau Re-Connect. Multumim partenerilor nostri DAN AIR pentru încrederea acordata, uram acestora la cât mai multe zboruri de pe Bacau si ne dorim ca în viitor sa regasim în reteaua de rute si mai multe destinatii operate de DAN AIR. Ne continuam astfel parcursul în vederea crearii unor conditii optime de operare pentru toti operatorii si depunem toate eforturile pentru a identifica noi oportunitati de dezvoltare a traficului aerian. Ne manifestam deschiderea pentru toti cei care aleg sa fie alaturi de noi la «reconectarea» Bacaului si suntem în continuare încrezatori în mentinerea unei evolutii pozitive în ceea ce priveste traficul de pasageri si revenirea destinatiilor mult solicitate”, a declarat Radu Bezniuc, administrator executiv al Aeroportului International “George Enescu” Bacau.

CEO-ul companiei DAN AIR, Matt Ian David, a vorbit despre planurile de dezvoltare în ceea ce priveste activitatea pe aeroportul din Bacau. Pentru programul de iarna DAN AIR, a ales destinatii extrem de cautate de calatorii din zona Moldovei, care nu mai fusesera operate în ultimii ani de celelalte companii. Sase dintre cele opt destinatii incluse în acest program vor fi operate exclusiv de DAN AIR. Astfel, din 11 decembrie pâna pe 31 martie 2024, DAN AIR va zbura catre: Londra (în fiecare luni si vineri), Bruxelles (în fiecare luni si vineri), Torino (în fiecare marti si sâmbata), Dublin (în fiecare marti si sâmbata), Roma (în fiecare miercuri si duminica), Barcelona (în fiecare miercuri si duminica), Liverpool (în fiecare joi) si Catania (în fiecare joi).

Compania a anuntat ca, având în vedere ca solicitarile pentru Dublin au fost extrem de mari, a decis, în contextul sarbatorilor de iarna, cresterea frecventei pentru aceasta ruta. Astfel se adauga al treilea zbor  saptamânal catre Dublin, care va avea loc în 14 si 21 decembrie, respectiv 4 si 11 ianuarie. Mai mult, DAN AIR lucreaza deja si la programul de vara din 2024 care va include destinatii noi.

“Ne bucura implicarea si sprijinul pe care ni l-au acordat pâna acum autoritatile locale si Aeroportul International «George Enescu» Bacau si vreau sa le multumesc pentru asta. Noi am venit la Bacau si planuim sa stam pe termen lung. Proiectul Bacau Re-Connect a fost o surpriza placuta pentru noi. Am venit sa oferim pasagerilor servicii la cele mai înalte standarde si sa îi fortam practic si pe ceilalti competitori din industrie sa faca la fel. As vrea sa cred ca revolutia în ceea ce înseamna aviatia civila începe la Bacau. Noi ne dorim sa ne intensificam activitatea pe aeroport, lucram deja la un program de vara care sa includa noi rute atractive, vrem sa crestem numarul de pasageri care aleg sa zboare cu compania noastra si sa ne îmbunatatim serviciile, astfel încât sa crestem nivelul de satisfactie al pasagerilor. Am primit din partea autoritatilor locale foarte multa seriozitate si noi vom le vom arata lor lucru, pe care l-am demonstrat de altfel si celor din Brasov. Daca DAN AIR va prospera la Bacau, cu siguranta si aeroportul o va face”, a declarat Matt Ian David, CEO DAN AIR.

Bacau Re-Connect este un proiect strategic implementat cu sprijinul Consiliului Judetean Bacau si are ca obiective stabilizarea fluxurilor de pasageri si a destinatiilor existente, atragerea de noi companii aeriene si restabilirea conectivitatii, asigurarea instrumentelor de sprijin financiar pentru companiile ce vor deschide destinatii suspendate/noi.

”Dezideratul reconectarii judetului Bacau cu principalele destinatii din Europa este realizat si prin operarea acestor curse de catre DAN AIR, de pe Aeroportul International «George Enescu» Bacau. Strategia pe care am gândit-o are în vedere obtinerea unor rezultate maxime, cu eforturi financiare cât mai reduse, dar cu oferirea unor facilitati care sa atraga operatorii aerieni. Evident, multiplele investitii în aeroportul bacauan sunt extrem de importante, atât pentru acestia, cât si pentru ceilalti cetateni. Am convingerea ca aceasta colaborare cu DAN AIR va contribui din plin la punerea în valoare a Aeroportului International «George Enescu» si atragerea pasagerilor din toata zona Moldovei catre judetul nostru. Consideram valoros orice parteneriat cu operatorii aerieni si garantam o colaborare de tipul win-win”, a declarat Valentin Ivancea, presedintele Consiliului Judetean Bacau.

DAN AIR este o companie aeriana 100- româneasca, fondata în 2017, de pilotul comandant Dan Iuhas, având pe atunci denumirea de Just Us Air. A operat doar zboruri în regim ACMI (Aircraft. Crew. Maintenance. Insurance) pentru diverse companii aeriene de renume international. Din 2022, compania si-a schimbat numele în DAN AIR si a început operarea de zboruri regulate sub marca proprie. DAN AIR a operat pâna de curând zboruri de pe Aeroportul International Brasov-Ghimbav, iar acum va efectua curse exclusiv de pe Aeroportul International “George Enescu” Bacau.

Aeroportul International “George Enescu” Bacau a fost modernizat integral în ultimii ani cu 75 de milioane de euro fonduri europene. Investitiile au vizat modernizarea infrastructurii aeroportuare si îmbunatatirea facilitatilor oferite, conditii de acces, posibilitati superioare de operare, echipamente si utilajele certificate conform celor mai înalte standarde internationale de calitate. Aeroportul International ”George Enescu” Bacau a înregistrat, în anul 2022, un numar record de 556.327 pasageri. În prezent, Aeroportul deserveste 3 operatori aerieni, având zboruri catre 9 destinatii europene si pune la dispozitie un terminal ce permite procesarea a circa 2,5 milioane de pasageri pe an (sosiri si plecari).

 

 

Citește toată știrea

O companie şi-a deschis baza operaţională la aeroportul Bacău. Opt noi destinaţii externe
Publicitate