Publicitate

Un fan în vârsta de 23 de ani al artistei Taylor Swift a murit vineri seara la concertul din turneul Eras Tour de la Rio de Janeiro, potrivit unui comunicat al organizatorilor spectacolului din Brazilia, scrie abcnews.go.com.
Desi nu a fost anuntata cauza decesului Anei Clara Benevides Machado, fanii s-au plâns ca nu li s-a permis sa ia apa în Stadionul Olimpic Nilton Santos, în ciuda temperaturilor ridicate. Un grup a lansat o petitie online sâmbata dimineata, cerând o „lege Benevides” pentru „a face obligatorie prezenta apei în evenimente”.

Petitia a adunat peste 150.000 de semnaturi în doar câteva ore. Autoritatile federale au anuntat ca va fi pusa la dispozitie apa gratuita la toate concertele viitoare. Într-un bilet scris de mâna, împartasit pe retelele sale de socializare, Swift a spus ca are „inima zdrobita”. „Sunt foarte putine informatii pe care le am, în afara de faptul ca era incredibil de frumoasa si mult prea tânara”, a scris cântareata despre tânara.

Organizatorul spectacolului, Time4Fun, a precizat pe Instagram ca paramedicii au asistat-o pe Benevides dupa ce aceasta a raportat ca nu se simte bine. Ea a fost dusa la un centru de prim ajutor si apoi la un spital, unde a murit o ora mai târziu, se arata în comunicatul companiei braziliene de divertisment live.

Participantii la concert au declarat ca nu li s-a permis sa aduca sticle de apa pe stadion, chiar daca la Rio si în cea mai mare parte a Braziliei s-au înregistrat temperaturi record în aceasta saptamâna, pe fondul unui val de caldura periculos si de durata. Vineri, la Rio de Janeiro, temperatura maxima în timpul zilei a fost de 39,1 grade Celsius, dar s-a simtit mult mai cald.

Ministrul justitiei, Flavio Dino, a declarat, la X, ca ministerul va pune în aplicare „reguli de urgenta” ca raspuns la aceasta situatie. Ulterior, el a anuntat ca „sticlele de apa pentru uz personal, din material adecvat, vor fi permise” la concerte si alte evenimente si ca producatorii de spectacole trebuie sa ofere apa potabila gratuita si usor accesibila.

Înaintea spectacolului, Benevides a postat pe Instgram un videoclip cu ea însasi purtând un tricou cu Taylor Swift si asteptând la coada în soare. La fel ca ea, mii de fani au asteptat ore întregi în soare înainte de a li se permite sa intre înauntru.

 

 

 

Citește toată știrea

O fană de 23 de ani a artistei Taylor Swift a murit la concertul din Brazilia
Publicitate