Publicitate

O ieseanca va ramâne în libertate dupa ce a încercat sa-si castreze sotul cu un cutit. Pe parcursul procesului, sotul nu s-a constituit parte civila, renuntând si la calitatea de parte vatamata, conferita în urma agresiunii. Cei doi îsi vor relua practic vietile de unde le-au lasat.
Lacramioara Alexa a fost trimisa în judecata în decembrie 2020, la aproape un an dupa ce fusese la un pas de a-si ucide sotul. Rechizitoriul întocmit de procurorii Parchetului de pe lânga Tribunal a descris imaginea unei familii aflate departe de imaginea celei considerate traditionale. Fiica unui preot si a unei asistente medicale, Lacramioara Alexa se maritase la 16 ani, purtând deja în pântec primul copil, cu un barbat cu 10 ani mai în vârsta, G.A. Mama sa avea sa moara ucisa de sotul sau, pe fondul geloziei, iar ea însasi avea sa se confrunte cu aceeasi problema. Din casatoria Lacramioarei au rezultat patru copii, toti majori acum. O fata si un baiat au plecat la munca în strainatate, iar ceilalti doi baieti, dintre care unul suferint de o encefalopatie, au ramas pe lânga parinti.

Dupa ce au murit parintii, s-a apucat de baut

Relatiile dintre Lacramioara Alexa si sotul sau s-au deteriorat treptat, agravându-se dupa ce parintii femeii au murit, iar ea s-a apucat de baut, în rând cu barbatul. În timpul scandalurilor pornite de la alcool, apareau si episoade de violenta, în care femeia, aliata cu fiul sau sanatos dadeau în G.A. cu orice le pica în mâna.

Incidentul care a adus-o pe femeie în fata judecatorilor s-a petrecut pe 31 decembrie 2019. G.A. plecase cu fiul sau în sat, cu uratul, sotia ramânând acasa cu fiul bolnav pentru a pregati masa. Fiul s-a întors primul, baut, si s-a asezat într-un fotoliu pentru a se odihni. G.A. a mai întârziat, ajungând acasa la fel de „aghezmuit”. Între cei doi soti a izbucnit din nou scandalul, ea reprosându-i ca a venit beat acasa pe când ea nu-si vedea capul de treaba, în timp ce el îi pomenea de barbatii cu care o banuia ca mai umbla. În cele din urma, femeia l-a lovit cu cutitul folosit pentru a curata pestele în zona genitala. Ulterior, avea sa-si explice gestul prin faptul ca sotul insista sa întretina relatii intime chiar si când se afla la menstruatie. Barbatul a cazut, cu artera femurala dreapta sectionata, în dreptul fotoliului pe care motaia fiul sau. A amai apucat sa spuna „M-a omorât ma-ta” si a lesinat. Singura reactie a fiului a fost sa se ridice si sa mearga în bucatarie, unde maica-sa i-a spus la rându-i „Cred ca l-am înjunghiat în c…”.

A venit la spital doar ca sa-i aduca cardul de sanatate

Femeia a sunat totusi la 112, anuntând situatia „Am facut o prostie. Am dat din greseala cu cutitul în oua la barbatu-meu. Puteti chema si politia si criminalistica, nu ma intereseaza”. La insistentele operatorului, i-a dus totusi sotului ei un prosop pentru a opri sângerarea. Pe înregistrarea convorbirii se aude în fundal o voce masculina, probabil a fiului, spunând nonsalant „Da, ei, poate o muri odata”. G.A. a avut totusi zile, la el ajungând în timp util o ambulanta venita de la statia din Tibanesti si un echipaj SMURD.

Femeia a fost trimisa în judecata pentru tentativa la omor, fapta pedepsita cu pâna la 10 ani de închisoare. În fata instantei, G.A. a povestit ca sotia venise la spital doar pentru a-i aduce cardul de sanatate. Dupa externare, a avut liniste timp de doua luni, dupa care sotia si fiul sau si-ar fi reluat agresiunile. Femeia chiar pretindea ca G.A. sa se adreseze fiului sau cu apelativul „tata”. Chemat ca martor, fiul a relatat detaliat evenimentele din seara de anul nou, precizând ca tatal sau îl murdarise pe picior de sânge. Nu facuse nimic, ci se dusese sa se culce, trezindu-se când a venit ambulanta. Declaratiile celorlalti martori au descris relatiile din sânul familiei, G.A. fiind dat afara din casa în frig sau batut, dar si facând scandal atunci când venea acasa baut.

Magistratii Tribunalului au luat în considerare în favoarea agresoarei atât atmosfera generala din familie, cât si faptul ca femeia se afla la primul conflict cu legea, fiind totodata asistent personal pentru fiul sau cu handicap. Circumstantele atenuante luate calcul, ca si recunoasterea faptei i-au adus în cele din urma o condamnare la 3 ani de închisoare, dar cu suspendarea executarii pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani. Cum sotul nu a avut nicio pretentie la despagubiri, femeia va trebui sa plateasca doar 18.400 lei catre Spitalul „Sf. Spiridon”, reprezentând cheltuielile de spitalizare. 

Citește toată știrea

O femeie din Ţibăneşti şi-a înjunghiat soţul aproape să-l castreze. Apoi a sunat la 112
Publicitate