Publicitate

O geanta de scule scapata de astronautii NASA, în timpul unei iesiri în spatiu pe Statia Spatiala Internationala, este surprinzator de luminoasa si poate fi observata cu un binoclu pe orbita Pamântului, relateaza space.com.
Astronautii NASA Jasmin Moghbeli si Loral O’Hara se aflau la prima lor iesire în exteriorul Statiei Spatiale Internationale (ISS) si faceau niste reparatii, pe 1 noiembrie, când au pierdut o geanta cu unelte, potrivit NASA, citata de The Guardian. La finalul misiunii, NASA nu spunea nimic despre incident. Astronautii faceau reparatii la ansambluri care au permis retelelor solare ISS sa urmareasca soarele în mod continuu.

Potrivit SciTechDaily, citata de The Guardian, astronautii faceau reparatii la ansambluri care au permis retelelor solare ISS sa urmareasca soarele în mod continuu.

„În timpul activitatii, o geanta cu instrumente a fost pierduta din neatentie. Controlorii de zbor au observat geanta cu instrumente folosind camere externe ale statiei. Instrumentele nu au fost necesare pentru restul plimbarii în spatiu. Mission Control a analizat traiectoria pungii si a stabilit ca riscul de recontactare a statiei este scazut si ca echipajul de la bord si statia spatiala sunt în siguranta, fara a fi necesara nicio actiune”, a spus NASA pe blog, potrivit sursei citate.

Geanta pierduta de astronauti ar trebui sa ramâna pe orbita câteva luni. „Înainte de a coborî rapid si de a-si întâlni soarta în infernul de foc care este atmosfera Pamântului”, iar estimarile preliminare arata ca acest lucru se va întâmpla în jurul lunii martie 2024, potrivit EarthSky.

Nu este prima data când un obiect este pierdut în spatiu si nici prima geanta cu instrumente pierduta. În 2008, astronautul Heidemarie Stefanyshyn-Piper a vazut cum geanta ei s-a desprins când repara o piesa deteriorata a ISS. Pierderea gentii i-a determinat pe liderii misiunii sa schimbe planurile pentru iesirile în spatiu planificate în timpul misiunii navetei spatiale Endeavour.

Citeste detalii AICI

Citește toată știrea

O geantă cu scule, pierdută în spaţiu de astronauţi începători. Aceasta orbitează în jurul Pământului. Când va cădea?
Publicitate