Publicitate

O îngrijitoare de la gradina zoologica din Salzburg a fost atacata marti de un rinocer si a murit, iar unul dintre colegii sai a fost grav ranit, a anuntat politia austriaca, relateaza AFP si Reuters.
Accidentul a avut loc „la primele ore ale diminetii, în timpul unor lucrari de rutina în incinta rinocerilor”, potrivit unui comunicat de presa.

Ora declarata a decesului a fost 7:04 a.m.. Este ora la care animalele sunt hranite si tratate cu insecticid, a precizat directorul Gradinii Zoologice Salzburg Hellbrunn, Sabine Grebner, într-o conferinta de presa.

Animalul a atacat o îngrijitoare în vârsta de 33 de ani, „din motive înca necunoscute”, înainte de a-l ataca si pe unul dintre colegii sai, în vârsta de 34 de ani, care a intervenit încercând „sa sperie” rinocerul. Barbatul a fost grav ranit si a fost transportat la spital în orasul din nordul Austriei.

Potrivit agentiei de presa APA, femeia care a murit a fost probabil zdrobita dupa ce a fost calcata în picioare de animal.

„Nu stim exact cum s-a întâmplat”, a spus Grebner, adaugând ca îngrijitoarea care a fost ucisa a suferit rani la piept. Barbatul ranit nu are rani care sa-i puna viata în pericol, a precizat directoarea.

Îngrijitoarea era originara din landul german Bavaria, avea multa experienta si era specializata în a lucra cu rinocerii. Colegul sau se ocupa de hrana animalelor.

Rinocerul implicat este o femela pe nume Yeti, a declarat Grebner, adaugând ca toti rinocerii de la gradina zoologica sunt acolo de mult timp si sunt cooperanti cu îngrijitorii lor.

În stare de soc, gradina zoologica, situata la periferia orasului austriac, a decis sa-si închida marti portile.

Gazduind 1.500 de animale pe o suprafata de 14.000 de hectare în gradinile castelului Hellbrunn, aceasta primeste aproximativ 400.000 de vizitatori pe an.

Citește toată știrea

O îngrijitoare de la grădina zoologică din Salzburg a fost atacată şi ucisă de un rinocer
Publicitate