Publicitate

Un veteran din razboi din Moldova se lupta de 17 ani cu vamesii din tara sa, care i-au blocat în vama duba pe care o adusese din Tarile de Jos.
Potrivit Ziarul de Garda, în 2005, Nicolae Besedovschi a încercat sa aduca în Republica Moldova un automobil din Olanda prin Vama Giurgiulesti dintre tara sa si România. Reprezentantii Serviciului Vamal au refuzat însa sa permita vamuirea utilitarei Volkswagen, din cauza anului de fabricatie.

Oficialii au spus ca masina era mai veche de 10 ani, iar legea interzice aducerea ei în Moldova. Besedovschi spune însa ca vehiculul era fabricat în 1995, dar s-a folosit acest pretext pentru ca ar fi refuzat sa dea mita unui vames.

Utilitara se afla acum, dupa 17 ani, într-o parcare a Serviciului Vamal. Pentru a-si recupera masina, Besedovschi are acum de platit 150.000 de lei moldovenesti – peste 7.800 de euro, mult peste valoarea actuala a vehiculului, care s-a transformat practic într-o rabla.

Barbatul, veteran al razboiului din Moldova din 1992, spune ca a muncit în vestul Europei si a strâns bani pentru a cumpara masina cu 7.000 de euro. Voia sa o foloseasca pentru a furniza servicii de transport.” Ceea ce s-a întâmplat la vama nu mi-a distrus doar planurile, dar toata viata ulterioara. Timp de 17 ani lupt cu acest caz. Nu pot sa descriu câta energie si timp am pierdut, care nu poate fi întors”, spune barbatul.

Autoritatile moldoveneste dau vina pe ambiguitatea prevederilor legale si spun ca singura solutie este ca Besdovschi sa achite taxele si sa-si ridice masina, acum inutilizabila, din parcarea Vamii.

Sursa: wall-street

Citește toată știrea

O mașină e blocată în vama dintre România și Moldova de 17 ani. Proprietarul, pus acum să plătească și taxe de mii de euro
Publicitate