Publicitate

PSD si PNL schimba definitia „majoritatii calificate”, o modificare cu miza majora când vine vorba de proiecte imobiliare construite pe terenuri cedate de catre primarii.
Senatori PSD, PNL si UDMR au propus un amendament prin care vor sa modifice definitia „majoritatii calificate” la votul dat în consiliile locale si judetene pe proiecte majore.

Senatorii au profitat de dezbaterile pe o ordonanta de urgenta a Guvernului privind modificarea Codului Administrativ, pentru a introduce modificarea care va permite trecerea mai usoara prin consiile locale sau judetene a unor proiecte de reamenajare a terenurilor sau de înstrainare a unor proprietatie ale statului.

„Majoritatea calificata – primul numar natural care este egal cu valoarea numerica rezultata în urma aplicarii fractiei/procentului stabilite/stabilit prin lege la total membrilor organului colegial stabilit în conditiile legii; în cazul în care valoarea numerica rezultata în urma aplicarii fractiei/procentului nu este un numar natural, majoritatea calificata este egala cu primul numar natural care este mai mare decât acea valoare numerica”, se arata în amendamentul propus de senatori PSD, PNL si UDMR.

Cititi materialul integral pe presshub.ro

Citește toată știrea

O nouă portiţă pentru proiecte imobiliare controversate pe terenurile statului
Publicitate