Publicitate

O femeie de 69 de ani a ajuns la Unitatea de Primire a Urgentelor de la Spitalul „Sf. Spiridon” dupa ce a mâncat ciuperci pe care le-a cules chiar ea din padure.
 Femeia este din Sinesti si a sunat singura la 112 când i s-a facut rau. Medicii au evaluat-o, i-au facut spalaturi gastrice si i-au administrat perfuzii. „Ieri (n.red. luni) elicopterul SMURD a mers la Sinesti, pentru a prelua un caz de intoxicatie cu ciuperci, o femeie de 69 de ani în soc. În UPU era constienta, stabila, cu oligofrenie, a declarat ca a mâncat ciuperci denumite hulubite pe care le-a cules ea din padure. Este internata la Clinica de Toxicologie”, a precizat prof. dr. Diana Cimpoesu, medic-sef UPU SMURD Iasi.

Desi hulubitele sunt usor de recunoscut în padure, pot fi confundate si cu unele soiuri de ciuperci care nu sunt comestibile. Medicii se asteapta ca în perioada urmatoare sa mai apara cazuri de intoxicatii cu ciuperci. Specialistii recomanda ca oamenii sa consume doar ciuperci care provin din surse sigur,e cum ar fi crescatorii sau vânzatori autorizati. 

Citește toată știrea

O pensionară era să moară după o cină cu ciuperci. A fost salvată cu elicopterul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate