Publicitate

Profesoara pakistaneza Sister Zeph, care si-a fondat propria scoala pentru copiii defavorizati în curtea casei sale când avea doar 13 ani, a fost desemnata câstigatoarea prestigioasei distinctii Global Teacher Prize 2023. 
Premiul este acordat de Fundatia Varkey, în colaborare cu UNESCO si în parteneriat strategic cu Dubai Cares, o organizatie filantropica globala cu sediul în Emiratele Arabe Unite.

Câstigatoarea a fost anuntata pe 8 noiembrie 2023, la sediul UNESCO din Paris, Franta.

Sister Zeph si-a fondat propria scoala în curtea casei ei, la doar 13 ani, pentru copiii ai caror parinti nu puteau  plati taxe. Ea lucra opt ore pe zi pentru a finanta scoala, apoi le preda elevii înca patru ore si în timpul noptii se pregatea pentru propriile studii. Douazeci si sase de ani mai târziu, scoala, acum gazduita într-o cladire nou-nouta, ofera educatie gratuita pentru peste 200 de copii defavorizati.

De la o vârsta frageda profesoara s-a confruntat cu adversitatea si a aparut ca un far de speranta pentru copiii defavorizati din comunitatea ei. Multi dintre elevii sai au ajuns sa lucreze pentru fundatia ei dedicata educatiei, în timp ce altii au continuat o cariera profesionala de mare succes.

Mai mult, pe educatieprivata

Citește toată știrea

O profesoară din Pakistan a câștigat Global Teacher Prize 2023. Activitatea care i-a adus prețiosul premiu
Publicitate