Publicitate

Viceprimarul ex-USR Cezar Baciu, alesul local acuzat de tradare de partidul care l-a propus, a pierdut confruntarea cu Uniunea, el contestând excluderea din formatiune. Daca sentinta va fi mentinuta si la Curtea de Apel, Baciu trebuie sa plece din functie si din CL. Votul lui asigura majoritatea pro-Chirica în consiliu.
Majoritatea din Consiliul Local (CL) este pe punctul de a schimba. Viceprimarul Cezar Baciu a pierdut, în prima instanta, procesul intentat USR în care a contestat excluderea sa din partid. Hotarârea poate fi atacata în termen de 30 de zile la Curtea de Apel: daca jucatorii vor confirma decizia Tribunalului, atunci Baciu îsi va pierde mandatul de consilier local si, implicit, pe cel de viceprimar.

Hotarârea judecatorilor vine la un an de la deschiderea actiunii de catre Baciu, timp în care acesta a încercat, potrivit USR, sa tergiverseze în mai multe rânduri judecata. El a fost exclus din USR dupa ce s-a aliat, în CL, cu PNL si PMP: cu votul sau, cele doua partide detin majoritatea necesara aprobarii celor mai importante proiecte de hotarâre. Rasplata pentru Baciu nu a întârziat sa apara: la propunerea liberalilor, el ocupa, din iunie 2021, o functie de viceprimar, în ciuda faptului ca acesta nu are experienta într-o functie de demnitate publica.

„Respinge cererea de chemare în judecata formulata de reclamantul Baciu Cezar Alexandru. Obliga pe reclamant sa plateasca pârâtei USR suma de 1.500 lei cu titlu de cheltuieli de judecata. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare”, este un fragment din decizia instantei.

Viceprimarul nu a raspuns ieri la telefon, dar, cel mai probabil, va depune apel. Ramâne de vazut cât timp va mai putea întârzia Baciu plecarea sa din Primarie, activitatea lui fiind oricum una stearsa, în conditiile în care singurul sau rol este de a asigura majoritatea în CL pentru liberali.

Grupul USR din CL a avut mai multe framântari politice de la alegeri încoace: „tradarea” lui Baciu a fost urmata de demisia altor doi consilieri (ambii au invocat motive personale) si care au fost înlocuiti de membri supleanti ai USR. În cazul în care Baciu va parasi functia de viceprimar, primarul Mihai Chirica va avea nevoie de un vot de la USR sau PSD pentru a avea din nou o majoritate în jurul PNL, iar în fiecare dintre aceste doua partide exista cel putin 2-3 consilieri care si-ar dori o astfel de functie si, coincidenta sau nu, cel putin doi au afaceri imobiliare, subiect asupra caruia vom reveni în editii viitoare.

Citește toată știrea

O sentinţă de ieri a Tribunalului cutremură majoritatea politică din Consiliul Local

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate