Publicitate

O studenta din Nigeria a fost omorâta în bataie si incendiata de colegi, care au acuzat-o ca a trimis într-un grup de WhatsApp mesaje considerate de acestia blasfemii. Martorii au povestit ca politistii si câtiva reprezentanti ai scolii au încercat sa o salveze pe tânara, însa nu au putut face fata „furiei studentilor”, relateaza The Guardian.
Unitatea de învatamânt situata în statul Sokoto din nord-vestul Nigeriei a fost imediat închisa în urma tragediei, mai scrie sursa citata. 

Doi suspecti au fost arestati, a declarat un purtator de cuvânt al autoritatilor din Sokoto.

Tânara ucisa, pe numele sau Deborah Samuel, ar fi trimis un mesaj audio în care îl pomenea pe profetul Mahomed, lucru care a stârnit furia colegilor sai. 

„Exista un grup WhatsApp folosit de studenti, iar o colega de religie musulmana a postat acolo un articol cu referire la islam. Deborah a criticat postarea. Ea a trimis un mesaj audio cu comentarii jignitoare despre profet, considerate blasfemii. Asta a declansat totul”, a spus unul dintre martori, care a dorit sa ramâna sub protectia anonimatului.

Politia a încercat sa o salveze pe tânara studenta, dar nu au putut face fata revoltei colegilor sai, au mai povestit martorii. 

„Politia a folosit gaze lacrimogene, apoi a început sa traga focuri în aer pentru a dispersa studentii, dar acestia au rezistat”, a spus Summayya Usman Inname, martora si ea la incident. 

„Dupa ce studentii au început sa arunce cu bete si cu pietre în ei, politistii au renuntat sa mai încerce sa o salveze. Fata a fost batuta cu bastoane si pietre pâna si-a dat suflarea, apoi au incendiat-o”, mai povesteste martora. 

Reprezentantii colegiului Shehu Shagari din Sokoto, unde a avut loc evenimentul, au declarat ca unitatea fost închisa pe termen nelimitat, „dupa furia studentilor”.

În 2007, elevii musulmani de la o scoala din nord-estul tarii au batut pâna la moarte o profesoara dupa ce au acuzat-o ca a profanat Coranul.

Sursa: digi24.ro

Citește toată știrea

O studentă din Nigeria a fost ucisă în bătaie și incendiată de colegi, din cauza unui mesaj trimis pe WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate