Publicitate

Liderul Forta Dreptei, Ludovic Orban, afirma ca demisia ministrul Educatiei, Sorin Cîmpeanu, reprezinta ”o victorie a partii nealiniate din media si din societate”. ”Ceea ce ar trebui sa dea încredere celor care pare ca si-au pierdut speranta ca se poate face o asanare morala a vietii publice”, sustine Orban.
”Ma îndoiesc ca Sorin Câmpeanu s-a speriat de motiunea depusa de noi cu cei de la USR. Dar, si-a dat demisia. Din proprie initiativa, zice el. Din initiativa altcuiva, zic eu. A celui care l-a impus. Este o victorie a partii „ nealiniate” din media si din societate. Ceea ce ar trebui sa dea încredere celor care pare ca si-au pierdut speranta ca se poate face o asanare morala a vietii publice”, a afirmat Ludovic Orban, joi seara, într-o postare pe Facebook.

Sorin Cîmpeanu a anuntat ca a decis, ”din proprie initiativa”, sa demisioneze din functia de ministru al Educatiei. ”A fost o sansa si o onoare pentru mine sa încep reformarea din temelii a sistemului national de învatamânt”, a afirmat el. Cîmpeanu s-a descris ca ”omul care construieste” si nu unul ”care darâma”. ”Proiectele legilor România Educata reprezinta cea mai buna sansa pentru o educatie asa cum cred ca ne dorim cu totii. Altfel, în lipsa unui acces echitabil la o educatie de calitate, vor fi si mai multi oamenii care nu percep continuturi si nu înteleg adevaratul sens al cuvintelor”, a sustinut el. Demisia lui Cîmpeanu vine în contextul acuzatiilor de plagiat la adresa sa.

 

 

Citește toată știrea

Orban, după anunţul demisiei lui Cîmpeanu: Victorie a părţii nealiniate din media şi din societate
Publicitate