Publicitate

Statea prea putin pe-acasa pentru a avea când sa-si bata fosta nevasta. Aceasta a fost în rezumat apararea unui iesean în fata judecatorilor, chemati sa decida asupra emiterii unui ordin de protectie.

 
Solicitarea a fost avansata de A.B. în urma cu doua saptamâni. Femeia a cerut evacuarea temporara a fostului sot, G.R., din locuinta comuna aflata în Copou, interzicerea oricarui contact ori comunicare, interzicerea deplasarii barbatului la Liceul de Informatica, dar si obligarea lui la predarea celor doua pistoale cu bile detinute. Conform plângerii depuse de A.B., se temea sa nu fie urmarita de fostul sot atunci când se ducea sa-si ia copiii de la scoala, acesta fiind motivul mentionarii liceului. Femeia s-a plâns ca barbatul a amenintat-o cu moartea, a înjurat-o, umilit-o si agresat-o fizic, depunând ca dovada la dosar planse foto.

În replica, aparatorul lui G.R. a afirmat ca violentele nu sunt dovedite. Fotografiile erau vechi, iar G.R. venea doar sporadic acasa si îsi petrecea timpul doar cu cei doi copii. De dormit, dormea când cu unul dintre baieti, când cu celalalt. Prin urmare, provenienta loviturilor primite de femeie ar fi putut fi alta. Avocatul a precizat ca A.B. si G.R. locuiesc într-o casa cu trei niveluri. Demisolul fiind compartimentat ca un mic apartament, G.R. putea locui acolo, respectând totodata distanta fata de fosta sa sotie, daca judecatorii apreciau aceasta ca fiind necesara.

Magistratii Judecatoriei au apreciat ca dovedite cel putin doua agresiuni fizice ale lui G.R. împotriva fostei sale sotii, una fizica, demonstrata de fotografii, si una psihologica, ce o facusera pe femeie sa se adreseze politiei, iar apoi instantei. Ca urmare, judecatorii au decis evacuarea lui G.R. din locuinta timp de 3 luni si obligarea acestuia la pastrarea unei distante minime de 50 de metri fata de fosta sotie. A fost respinsa însa cererea femeii ca G.R. sa nu se poata apropia de scoala copiilor. Judecatorii au considerat ca o astfel de interdictie ar fi inutila, câta vreme barbatul oricum nu avea voie sa se apropie de A.B. Nu a fost acceptata nici cererea ca barbatul sa-si predea armele, acestea nefiind folosite la vreo agresiune. Sentinta a fost contestata de G.R., dezbaterile urmând sa se reia în fata Tribunalului.

Citește toată știrea

Ordin de interdicţie dur pentru fostul soţ, proprietar de arme de foc: nu poate sta nici la demisol, deşi vila familiei din Copou are trei niveluri
Publicitate